Συνταγές
Υπέροχες τηγανίτες, εξαιρετικά νόστιμες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Sophia Gazi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι αλεύρι γοχ
1 κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
1 κγ μπεικιν
1 κς λάδι ελαφρύ
Περίπου 3/4 κούπα νερό ή όσο πάρει για να γίνει χυλός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν χυλός
Σε ενα τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε 1 κουτάλια της σούπας χυλό
Μόλις χρυσαφισει γυρνάμε ανάποδα και μόλις γίνει κι άλλη μεριά βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτι
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και μέλι ή με οτι άλλο θελουμε
Νόστιμη συνταγή από “Sophia Gazi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Για ακόμη πιο λαχταριστή συνταγή δες παρακάτω όλη τη διαδικασία για τηγανίτες της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου .. Σας αρέσουν;
Υλικά
* 125 γραμμ. αλεύρι μαλακό
* 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
* 1 πρέζα αλάτι
* 2 κ.σ. ζάχαρη
* 125 ml κρέμα γάλακτος
* 1 αυγό
* 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
* ξύσμα από ½ πορτοκάλι
Εκτέλεση
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Με αυγοδάρτη χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι έως ότου διαλυθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα.
2. Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός.
3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα ελάχιστο ελαιόλαδο. Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2΄ από κάθε πλευρά.
4. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με ζάχαρη και κανέλα ή με μαρμελάδα κυδώνι και χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα https://www.argiro.gr/