Συνταγές
Σαρλότ με φράουλες και φαντασία για διακόσμηση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.
ΥΛΙΚΑ
300 ml γάλα
2 400γρ κουτιά σαβαγιάρ
500 γρ φράουλες 200 γρ εσωτερικά σε κομματάκια & 300 γρ εξωτερικά κομμένες στα 2
160 γρ μαρμελάδα φράουλα
200 γρ κρέμα γάλακτος
50 γρ άχνη ζάχαρη
250 γρ μασκαρπόνε
400 γρ κρέμα τυρί
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
½ κγ κονιάκ
δυόσμο ή μέντα για διακοσμηση
Εκτελεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάω να αφρατέψει. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζω να αναδεύουμε μέχρι να γίνει σαντιγί (περίπου 7 λεπτά).
Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυρί με το μασκαρπόνε και το εκχύλισμα βανίλιας. χτυπαμε 6-7 φραουλες μαζι με 1 κς αχνη στο πλεντερ
Ρίχνουμε σε δόσεις τη σαντιγί στο μείγμα των τυριών και την ενσωματώνουμε απαλά με μια μαρίζ. Στο μισο βαζουμε και τον πουρε φραουλας
Σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο βάζουμε περιμετρικά όρθια μια σειρά από σαβαγιάρ τα οποία πρώτα βρέχουμε ελάχιστα από την εσωτερική τους πλευρά με γάλα που έχουμε αναμείξει με λίγο κονιάκ.
Έπειτα γεμίζουμε με σαβαγιάρ και τον πάτο της φόρμας (αυτά τα βουτάω στο γάλα ολόκληρα να βραχούν και τα βγάζουμε αμέσως), φροντίζοντας να τον καλύψουν πλήρως (γεμίζουμε με μικρότερα κομμάτια τα κενά).
Στρώνουμε τη μισή δόση από την κρέμα τυριών και από πάνω πασπαλίζουμε με φράουλες σε κομμάτια.
Συνεχίζουμε βάζοντας τη δεύτερη στρώση με τα σαβαγιάρ.
Τα καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα, ισιώνουμε απαλά την επιφάνεια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 – 5 ώρες.
Αφού κρυώσει, γεμίζουμε την επιφάνεια της με φράουλες κομμένες στα δύο περιμετρικά και εσωτερικά με μικρές ολόκληρες ή κανονικές σε κομμάτια.
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.