Ζυμαρικα
Υπέροχη απλά.. xταποδομακαρονάδα φούρνου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην κατσαρολα βαζουμε το χταποδι σε μικρα κοματια ,αφηνω να φυγουν τα υγρα του και σβηνουμε με 1 ποτήρι του κρασου κρασι λευκο
Ριχνουμε μισο ποτηρι του κρασιου ελαιολαδο 3 μεγαλα ψιλοκομμενα κρεμμυδια,μπαχαρι,αλατι , πιπερι,σαλτσα δικια μου και 1 κουτ σουπας πελτε,και νερακι και σκεπαζουμε την χυτρα μου για 25 λεπτα,
Τελος εχουμε προθερμανει τον φουρνο, συμπηρωνουμε νερο στην χυτρα μου να ειναι καυτο και ριχνουμε το χταπαοδι στο ταψι.
Ριχνω και τα ένα πακέτο μακαρονια και τα βαζω στον φουρνο μεχρι να γινουν τα μακαρονια.
Ανακατευουμε 3,4 φορες αλλα να κρατανε κ λιγουλακι και να εχει και λιγο ζουμακι μεσα στο ταψι,οπως στην φωτογραφια μου
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε σαρδέλες στον φούρνο !
Το πιο ταπεινό ψαράκι με τις πολύ ευεργετικές ιδιότητες !!!
Υλικά μερίδες 3 με 4
1 κιλό σαρδέλες
1 πράσινη πιπεριά
1 ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ντομάτα
ελαιόλαδο
λίγο ούζο η τσίπουρο
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
λεμόνι χυμό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κεφάλια πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τις σαρδέλες.
Τις βάζουμε με την σειρά σε ένα σκεύος και ρίχνουμε από πάνω ούζο ή τσίπουρο τις αφήνουμε 2 λεπτά και τις στραγγίζουμε .
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και την ρίγανη .
Τις στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι και βάζουμε από πάνω την πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες,το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες ,το σκόρδο κομμένο σε λεπτά φετάκια,την ντομάτα κομμένη σε λεπτές φετούλες.
Σε ένα σέικερ βάζουμε τον χυμό λεμονιού.λίγο νερό κι το λάδι το χτυπάμε για λίγο και περιχύνουμε τα ψαράκια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 20 λεπτα στους 180 αέρα. .Καλή όρεξη !!
*Μυστικό
Το ούζο σπάει την μυρωδιά της ψαρίλας και δίνει και πολύ ωραία γεύση να το δοκιμάσετε κι εσείς!!!
ΠΗΓΗ