Συνταγές
Σαραγλί διαχρονικό…..τρώγεται ευχάριστα όλες τις εποχές…..και με παγωτό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Stergioudi – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
200γρ καρυδια
1/2 κ.γ κανελα
1/2 κ.γ γαρυφαλο τριμμενο
1 κ.σ φρυγανια τριμμενη
350 γρ βουτυρο αγνο αγελαδος
για το σιροπι:500 γρ νερο
500γρ ζαχαρη
2 ξυλακια κανελας
ξυσμα λεμονιου
μερικα καρφακια γαρυφαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιωνουμε το βουτυρο.ανακατευουμε καρυδια φρυγανια γαρυφαλο κανελα καλα.
Στρωνουμε ενα φυλλο κρουστας ράντισα με βούτυρο πασπαλισουμε με τα υλικα της γεμισης
Στην ακρη του φυλλου τοποθετουμε δυο καλαμακια ενωμένα και τυλιγουμε σε ρολο.σουρωνουμε το ρολο και το τοποθετητουμε στο ταψι μου
Κάνουμετο ιδιο με τα υπολοιπα φυλλα.το βουτυρο που εμεινε το ρίχνουμε πανω απο τα σαραγλακια
Ψήνουμε για 1 ωρα στους 150 βαθμους,το σιροπι το βράζουμε 5 λεπτα απο την ωρα που άρχισε να βραζει
γλυκο και σιροπι να ειναι χλιαρα.
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Stergioudi – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.