Συνταγές
Σαν τα μαλακά Γιαννιώτικα πασχαλινά κουλουράκια ….κανένα!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
10 αυγά
500 γραμμάρια ζάχαρη
3 βανίλιες
2 κουταλιές γιαουρτι
μισο ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
1 φακελάκι αμμωνία
250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο λιωμένο,αυτό στην γυάλα η στον τενεκέ χύμα.
1 κιλό αλεύρι περίπου για ολες τίς χρήσεις η μπορει να σας παρει και λιγο περισσότερο αλεύρι
Μπορειτε να προσθεσετε και λιγο ξύσμα πορτοκαλιού αν σας αρέσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγα πολυ καλά να γίνουν κρέμα,ρίχνουμε τις βανίλιες,ανακατευουμε την αμμωνία μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε στο μίγμα μας,και μετά σιγά σιγά ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο,και τέλος το αλεύρι κάνοντας απαλό ανακάτεμα για να μήν πέσει ο ογκος .
Η ζύμη θα πρέπει να ειναι κολώδες ,την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ωρες σκεπασμένη για να σφίξει.
κατόπιν βουτυρώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τα κουλούρια μας κάνοντας τρύπα στη μέση και ανοίγοντας ελαφρά προς τα εξω,για ευκολία μπορούμε να τα κάνουμε και με κορνέ χωρίς σχέδιο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω,σε λαδόκολα για 12 λεπτά ,αναλόγως τον φούρνο σας.
Όταν κρυώσουν αν θέλετε βάζετε αχνη απο πάνω
Η Συνταγή είναι από κ. ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.