Σαλατες
Χειμωνιάτικη πολύ ωραία σαλάτα η οποία συνοδεύει τέλεια τα όσπρια αλλά και το τσιπουρακι μας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βίκυ Αντ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για να γίνει λοιπόν χρειαστήκαμε
Άγουρες ντομάτες
Πιπεριές πράσινες και κόκκινες
Πιπεριές καυτερές
Σεληνο ψιλοκομμένο
Καρότα
Σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα αυτά κομμένα σε ροδελες μπήκαν σε μια λεκάνη στην οποία έριξα αλατόνερο, ξύδι λίγο ηλιέλαιο και λίγο λεμόνι.
Τα άφησουμε ένα 24ωρο να δέσουν οι γεύσεις τους ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα και έπειτα τα τακτοποίησουμε σε βάζα και ταπερακια μαζί με το ζουμακι τους.
Βάζουμε στο ψυγείο και τα ξεχνάμε για 15-20 μέρες μετά είναι έτοιμα προς κατανάλωση!
Οι δοσολογία στο αλάτι ξύδι λεμόνι είναι κατά βούληση όσο θέλει ο καθένας το κάνει αλμυρό αλλά δεν είναι τουρσί για να έχει πολύ..
*στο ψυγείο κρατάνε αρκετό καιρό
Η Συνταγή είναι από Βίκυ Αντ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε σαλάτα με σπανάκι, ρόδι και παρμεζάνα
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
150 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
1/2 ματσάκι ρόκα
6-7 καρύδια σπασμένη σε κομματάκια
1 κούπα σπόροι ροδιού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Παρμεζάνα κομμένη σε φέτες
Για τη σως
50ml ελαιόλαδο
1κουταλιά του γλυκού μέλι
1κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
2 ½ κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα
Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και κρατάμε μόνο τα φύλλα.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τη ρόκα και την κόβουμε σε κομμάτια των 6-7 εκ.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το σπανάκι, τη ρόκα και τα καρύδια. Αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε τους σπόρους ροδιού και ραντίζουμε με τη σαλάτα.
Για τη σώς
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε τη σως πάνω από το σπανάκι τη ρόκα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη σε φέτες παρμεζάνα και σερβίρουμε.