Συνταγές
Υγιεινή μακαρονάδα με πέστο παντζαριού είναι ότι πρέπει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό μακαρόνια ολικής άλεσης
5-6 γουλιά παντζάρια βρασμένα
1/2 φλυτζανα λάδι
2-3 σκελίδες σκορδο
1 φλυτζανα καρυδόψιχα
1 σφηνάκι ξύδι
Βράζουμε τα μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιουμε στο μουλτι 2-3 γουλιά παντζάρια, το σκορδο, το λάδι, το ξύδι, και μια κουτάλα από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια
Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας με το πέστο παντζαριού, και από πάνω πασπαλίζουμε χοντροσπασμενο καρύδι
Προαιρετικα μπορούμε να βάλουμε τριμμένη παρμεζάνα, αν δεν μας αρέσει το καρυδι
Τα υπόλοιπα παντζάρια που κρατήσαμε τα βαζουμε γύρω από το πιάτο μας για ντεκόρ
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για σαλάτα με παντζάρι και φέτα.
Υλικά:
Βρασμένα παντζάρια: 2 μεγάλα
Μαρούλι ή άισμπεργκ: 1 μέτριο
Χοντροκομμένα καρύδια: 3 κουταλιές
Χοντροτριμμένη φέτα: 1/2 κούπα
Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές σούπας
Ξύδι μπαλσάμικο: 2 κουταλιές σούπας
Χυμό πορτοκαλιού: 2 κουταλιές
Αλάτι, άσπρο πιπέρι: όσο σας αρέσει
Μέλι: 1 κουταλάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Καθαρίζετε τα παντζάρια και τα βράζετε. Τα βγάζετε από το νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν (αν τα πάρετε βρασμένα, αυτό το βήμα το παραλείπετε). Τα κόβετε σε φέτες ή σε κύβους.
2. Πλένετε το μαρούλι ή το άισμπεργκ και το κόβετε λουρίδες. Το βάζετε σε σαλατιέρα. Από πάνω σκορπίζετε το παντζάρι, το καρύδι και την φέτα.
3. Χτυπάτε μαζί το ελαιόλαδο, το μέλι, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι και το αλατοπίπερο. Περιχύνετε την σαλάτα και σερβίρετε.
Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο http://www.radicio.com