Συνταγές
Τέλεια πολύχρωμη γιορτινή σαλάτα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3 μέτριες πατάτες βρασμένες κομμένες σε κυβάκια
3 καρότα βρασμένα κομμένα σε κυβάκια
1/2 φλ πίκλες ψιλοκομμένες
3 πατζάρια μέτρια βρασμένα κομμένα σε κυβάκια
1 βαζάκι μαγιονέζα μικρό ανακατεμένο με ένα μικρό γιαουρτάκι στραγγιστό
Αλάτι 1 σκ μικρή σκόρδο ψιλοκομμένη
4-5 Κ.σ καρύδι τριμμενο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φόρμα στρώνω μεμβράνη βάζουμε κάτω μια στρώση απο το μείγμα της μαγιονέζας μετά προσθέτουμε τα πατζάρια λίγο σκόρδο μια κ.σ καρύδι προσθέτουμε πάλι μια στρώση μαγιονέζα τις πατάτες τις πίκλες λίγο μαγιονέζα το πατζαρι λίγο σκόρδο καρύδι και μαγιονέζα.
Τυλίγουμε με την μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Μετα ξεφορμαρουμε με την βοήθεια της μεμβράνης και ριχνουμε το υπόλοιπο καρύδι
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για σαλάτα μαρούλι με βραστά αυγά, μπέικον και φέτα
ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο μαρούλι, πλυμένο και χοντροκομμένο
2 φέτες μπέικον
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές λευκό μπαλσάμικο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 βραστά αυγά ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι φέτα που την έχουμε κάνει με τα χέρια μας τρίμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μοιράζουμε το μαρούλι σε 6 πιάτα.
Μαγειρεύουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό.
Το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε τα λάδι με το ξίδι, ζεσταίνουμε το τηγάνι με τα υπολείμματα του μπέικον και σοτάρουμε μέσα τα κρεμμυδάκια.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα λαδόξιδο κι ανακατεύουμε.
Ραντίζουμε με τη ζεστή βινεγκρέτ το μαρούλι και βάζουμε από πάνω μπέικον, φέτα και βραστό αυγό.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ