Συνταγές
Φτιάξτε τους κλασικούς χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες – είναι πραγματικά όνειρο !!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από supermum_of_twinboys – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά(για 15-17 κουραμπιέδες)
•225 γρ. βούτυρο αγελαδινό
•90 γρ. καστανή ζάχαρη
•325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•ζάχαρη άχνη για το τελείωμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο ώστε σχεδόν να λιώσει.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύω καλά με τον αβγογδάρτη.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνω.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη,θα είναι μαλακή και εύπλαστη.
Σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια(μου βγήκαν 15) και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο και σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί για περίπου 15′.
Τέλος,αφού είναι έτοιμα τα αφήνω να κρυώσουν και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
***Εννοείται πως αν θέλεις μπορείς να βάλεις μέσα αμύγδαλο
***Δοκίμασε να τους περάσεις από λιωμένη σοκολάτα
Δεν θα το πιστεύεις ότι τόσο απλά έχεις τόσο νόστιμους κουραμπιέδες
Η Συνταγή είναι από supermum_of_twinboys – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή …
Σίγουρα θα γίνει από τις ωραιότερες συνταγές που έχεις δοκιμάσει – Δεν θα σταματήσεις να τους τρως!.
Η Εκτέλεση είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη κ λίγο περισσότερο αν τους θέλετε γλυκούς
1 κούπα αμύγδαλα καβουρτισμενα κ χοντροσπασμενα με το μπουκάλι η με χοντρό πλάστη, ότι έχετε
5 βανίλιες
2 κρόκους αβγού
1.1/2 κ γ μπεικιν
4 περίπου κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ βούτυρο άχνη γιά 15 λεπτά έως ότου γίνει σαν σαντιγί
Προσθέτουμε κρόκους βανίλιες μπεικιν χτυπάμε πάλι σταματάμε ρίχνουμε αμύγδαλα αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνουμε μέ τό χέρι νά γίνει μια ζύμη μαλακή τριφτή
Προσοχή στο αλεύρι
Προθερμενουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Πλάθουμε σε μέγεθος 30 γρ εγώ τούς ζυγίζω ένα ένα κ τούς ψήνομαι για 30 35 λεπτά να ροδίσουν
Βγάζουμε κρυώνουν ραντίζουμε με ανθόνερο πασπαλίζουμε με άχνη
Η Συνταγή είναι από κ. Βέφα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.