Συνταγές
Μωσαϊκό – γλυκό ακαταμάχητο κι αγαπημένο όλων των ηλικιών
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Σπυριδουλα Δημοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα πτι μπερ
100 γρ κακάο
1 ζαχαρούχο
1 πλάκα βιτάμ – μια συσκευασία των 250 γρ
1 σφηνάκι ουίσκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βιτάμ να λιώσει. Αφού λιώσει ριχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Ριχνουμε το ζαχαρούχο και το ουίσκι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ριχνουμε τα σπασμένα πτι μπερ. Το βάζουμε στη λαδόκολλα τυλίγουμε και δίνουμε το σχήμα.
Το τυλίγουμε και σε μεμβράνη και το βάζουμε κατάψυξη .
Η Συνταγή είναι από Σπυριδουλα Δημοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις σήμερα σειρά έχει ο κορμός σοκολάτας ή Μωσαϊκό από μία άλλη οπτική γωνία
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
Υλικά:
250 γρ. Πτι μπερ μπισκότα (τα θρυμματίζουμε)
4 κουτ.σουπ.καρύδια (σπασμένα)
3 κουτ.σουπ. ινδοκάρυδο
2 κουτ.σουπ. κακάο
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί
Μετά βάζουμε σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά
150γρ. κουβερτούρα
100γρ. Βούτυρο
400 γρ. Ζαχαρουχο γάλα ( 1 κουτί)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μόλις ομογεννοποιηθουν, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο το μείγμα μας, τα ρίχνουμε μέσα στα στερεά υλικά
Αφού ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας τα βάζουμε μέσα σε μία φόρμα και μετά στο ψυγείο και περιμένουμε να κρυώσει
άχνη ζάχαρη
Βάζουμε τον κορμό μας στην κατάψυξη, να παγώσει και μετά στολίζουμε όπως θέλουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.