Συνταγές
Εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα κεφτεδάκια με κριθαράκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
1 συσκευασία κεφτεδακια (προψημενα και κατεψυγμένα)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μαϊντανό και άνηθο Ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
1 κούπα ρύζι για πιλάφι
1 κούπα Vermicelli ( ψιλοκομμένο φιδε)
1 κούπα κριθαράκι
1 κούπα χυμό ντόνατας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Φύλλα δάφνης
Χυμό ενός λεμονιού
1 κούπα ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Προσθέτουμε όλα μαζί τα υλικά το κάθε ένα δίπλα στο άλλο σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, Ελαιόλαδο, Αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη δάφνη, το ζεστό νερό και βάζουμε να πάρει βράση. Κατόπιν χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και κλείνουμε με το καπάκι. Το παρακολουθούμε και ανακατεύουμε ώστε όλα τα υλικά να γίνουν ένα.
Αν δούμε ότι δεν ψήθηκε το ρύζι Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα μέχρι να έχει ψηθεί. Δεν θέλει πάνω από 20′ λεπτά μέχρι να ψηθεί και να απορροφήσει τα υγρά του.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και γιαούρτι πρόβειο.
Μυστικά:
Μπορούμε να κάνουμε το φαγητό αντί με κεφτεδακια μόνο με ρύζι σαν πιλάφι, η με οστρακοειδή και γαρίδες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Σήμερα κεφτεδάκια κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτα και μακαρόνια.
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
700γρ κιμάς από κοτόπουλο στήθος, 1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, 5 φέτες ψωμί του τοστ, 1 αυγό, 1 κ.σ ξίδι, 1 κ.γ τζιντζερ τριμμένο, μαϊντανό και δυόσμο φρέσκο, ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και λίγο θυμάρι φρέσκο.
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση
Βράζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος 50γρ τον καθένα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τους κεφτέδες.
Αποσύρουμε από την φωτιά και τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για την σάλτσα.
Σοτάρουμε 3 πιπεριές χρωματιστές σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη 1 κουταλάκι πελτε ντομάτας, 500γρ ντομάτα τριμμένη, 5 φέτες λιαστές ντομάτα, 2 κουταλιές σούπας ελιές καλαμον , αλάτι πιπέρι και λίγο ζάχαρη και στο τέλος λίγο μαϊντανό.
Σερβίρουμε τούς κεφτέδες με μακαρόνια και με την σάλτσα ντομάτας.
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.