Συνταγές
Ωραία ιδέα για ρεβίθια στο πήλινο, σκέτο λουκούμι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Έφη Τιφτικίδου – “Stin koyzina Mmm… ou”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ ρεβύθια μουλιασμένα από βραδίς
2 κρεμμυδια μεγάλα στο μουλτι οχι λιωμένα όμως
3 κ σ ελαιόλαδο
2 κ γλ ζάχαρη
1/2 κουτί ντοματακια κονκασε ψιλοκομμενα και αποφλοιωμενα
1 φλ τσαγιού αγνό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι
Κόκκινη πάπρικα γλυκιά
Κόκκινη καπνιστή πάπρικα
1 κ γλ νοστιμιά της maggi
Για το σφράγισμα του πήλινου
1 φλ τσαγιού αλεύρι
5-6 κ σ νερό
Ανακατεύουμε να γίνει ζυμαρακι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγιζουμε τα ρεβυθια μου και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με φρέσκο νερό που να τα σκεπάζει και 2-3 δάκτυλα περισσότερο και τα βάζουμε να βράσουν.
Ξαφριζουμε συνεχώς και μόλις φύγουν οι αφροι αφήνουμε να βράσουν για 20’ . Μεταφέρουμε τα ρεβύθια μου στο πήλινο το νερό που έβρασαν το κρατάω.
Στο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις 3 κσ ελαιόλαδο και τσιγαριζουμε τα κρεμμύδια μου, στο τέλος προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα καραμελωνουμε.
Στο τηγάνι μου βάζουμε και την ντομάτα και καρυκευουμε. Προσθέτουμε το μείγμα στα ρεβύθια ρίχνουμε και το ελαιόλαδο μου και το νερό που έβρασαν τα ρεβύθια τόσο όσο να τα σκεπάζει.
Αν δεν μας φτάσει ζεσταίνουμε λίγο νερό και συμπληρώνουμε.
Σκεπαζουμε το πήλινο μου με το καπάκι του και γύρω γύρω με ζυμάρι για να σφραγίσει το καπάκι και να μην χάσει το φαγητό το νερό του και χρειαστεί να προσθέτουμε κι άλλο και σιγομαγειρευουμε για 6 ώρες στους 140°C
Το φαγητό θα σιγοπιει το νεράκι του και θα μελώσει.
Η Συνταγή είναι από κ. Έφη Τιφτικίδου – “Stin koyzina Mmm… ou”.