Συνταγές
Σούπερ τούρτα αμυγδάλου με ελαφριά και αφράτη κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 ml (1 + 1/4 κούπας) φρέσκο γάλα, πλήρες 2 κρόκοι αυγών 40 γρ. (3 κουτ. σούπας) ζάχαρη 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ 1 κάψουλα βανιλίνη 350 γρ. (1 + 3/4 κούπας) φυτική κρέμα, χτυπημένη σε σαντιγί ,3 έτοιμα παντεσπάνια 200 γρ. αμύγδαλα φιλέ, ελαφρώς καβουρδισμένα 6-8 κοματακια απο φρουι γλασε .Σιρόπι 150 ml (3/4 κούπας) νερό 150 γρ. (3/4 κούπας) ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το σιροπι να εχει παγωσει. Ετοιμαζουμε την κρεμα .
Βαζουμε μεμβρανη και οταν κρυωσει ..με το πινελο ραντιζουμε το παντεσπανι κρεμα ,παντεσπανι σιροπι κρεμα παντεσπανι σιροπι σαντιγυ …επανω τα αμυγδαλα
τελος ροζετες απο σαντιγυ και κοματακια απο φρουι γλασε .
Η Συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για σάρλοτ – Πανεύκολη …Δροσερή ….Γευστική ….Υπέροχή.
Η Συνταγή είναι της κ. Ισμήνη Στάμου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
2 κουτιά σαβαγιαρ
2 φάκελοι βανίλια στιγμής μους
2 φακέλους σσντίγύ
1 μπουκαλάκι σιρόπι φράουλας
1 κεσεδακι φράουλες
2 κούπες γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζέστανα το γάλα με λίγο σιρόπι να πάρει ενα αρωματική .
Πήρα μια φόρμα με στεφάνι..
Βούτηξα σαβαγιαρ και τα έβαλα στην βάση και στα πλαϊνά
Χτύπησα σσντίγύ…. χτύπησα μους.
Ανακάτεψε τα 2 μείγματα….και τοποθέτησα την μισή κρέμα στην βάση.
Έκοψα ροδέλες τις μισές φράουλες τις τοποθέτησα στην επιφάνεια και πρόσθεσα μισο μπουκαλάκι σιρόπι .
Έβαλα απο πανω την υπόλοιπη κρέμα μου…Τοποθέτησα αλλη μια σειρά σαβαγιαρ και τελείωσα με φράουλες και υπόλοιπο σιρόπι.
Η Συνταγή είναι της κ. Ισμήνη Στάμου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.