Συνταγές
Σάμαλι από τα παλιά…….. με άρωμα μαστίχας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι αγελάδος ( το κλασικό με την πετσουλα από πάνω)
1/2 κιλό σιμιγδάλι χονδρό
2 κεσεδάκια ζάχαρη
1 κεσεδάκι νερό
2 βανιλιες
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.γ σόδα
Για το σιρόπι
2 1/2 κεσεδάκια νερό
2 1/2 κεσεδάκια ζάχαρη
2 κ.σ γεμάτες γλυκό υποβρύχιο με άρωμα μαστίχας
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε τα γιαουρτακια μου ( αφαιρουμε την πετσα πρώτα) και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το νερό.
Συνεχίζουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε τις βανιλιες και τη σόδα μου την οποία διαλύουμε με το χυμό λεμονιου. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι , να δουμε το μίγμα να αφρατευει.
Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι μου . Βουτυρωνουμε ελαφρώς ένα ταψακι 32 εκ. και ρίχνουμε το μίγμα μου
Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς , μέχρι να πάρει αυτό το χρυσοκοκκινο χρώμα. Ωστόσο φτιάχνουμε το σιρόπι μου.
Βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το υποβρύχιο μαστίχας και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.
Σιροπιαζουμε τη σάμαλι καυτη με το χλιαρό σιρόπι.
Όλα τα υλικά μας τα μετράμε με το κεσεδάκι γιαουρτιου
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.