Συνταγές
Άψογη σπιτική πίτσα pepperoni με έξτρα λεπτό ζυμαράκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ζυμάρι έβαλα 500 γραμμάρια Αλεύρι ένα φακελάκι ξερή μαγια 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 260 ml χλιαρό νερό περίπου όσο πάρει η ζυμη να γίνει μαλακή ελαστική ζύμη και μια πρεζα Αλάτι
στο τέλος οταν ζημωσουμε εβαλα και λίγο βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
Αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί να έρθει και να Αφρατεψει. Βαλουμε απο πάνω σάλτσα ντομάτας ανακατεύουμε με λίγο κέτσαπ ρίγανη και ελαιόλαδο τυρί τριμμένο μοτσαρελα και αντορο κριμι γκουντα τριμμένο και το πεπερονι σε φέτες λεπτές
ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στην Αρχή στους 180 βαθμούς και μετά ανεβάζω στους 200 μέχρι να ροδίσει και λιώσουν τα τυρια και το ζυμάρι ροδοψηθει.
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για σάλτσα για πίτσα ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Υλικά για 1 1/2 φλ. σάλτσα:
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (σε κύβους)
1/4 φλ. πελτές ντομάτας
1/4 φλ. βασιλικός φρέσκος
1 κ.γλ. ρίγανη ξερή
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1/4 κ.γλ. αλάτι
1/4 κ.γλ. ζάχαρη
πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Πολτοποιούμε στο μούλτι την ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ και το βασιλικό να γίνει λεία η σάλτσα.
2. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι-πιπέρι και τη ζάχαρη.
3. Αφήνουμε να βράσει για 8-10′, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
4. Μόλις κρυώσει αποθηκεύουμε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε!
Tip για τη συνταγή Σάλτσα για πίτσα:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα σαν ντιπ για ορεκτικά ή στην πίτσα μας!
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.syntagesmekefi.gr