Συνταγές
Ένα γεύμα όνειρο – τρώμε κοτόπουλο στο σκαροτήγανο με καστανό ρύζι και δροσερή σαλάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ρυζακι το καστανό απλά το έβρασα μέσα σέ νερό με αλάτι και λίγο ελαιόλαδο.
Για το στήθος κοτόπουλο στο σκαροτηγανο…
Για την μαρινάδα.. Έβαλα μέσα σε μπωλ, μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι , 1 κουταλιά της σούπας σόγια σος, θυμάρι, λίγο μουστάρδα, πάπρικα καπνιστή, αλατοπιπερο, λίγο ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού .
Έκοψα 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο στα δύο τό καθένα. Ρίχνω μέσα τά κομμάτια στην μαρινάδα, τά γυρίζω 3-3 φορές μέσα και αφήνουμε εκεί. Βάζουμε καπάκι και ψυγείο για 1 ώρα.
Ύστερα βάζουμε το σκαροτηγανο στην φωτιά να αχνισει, και τότε στρώνουμε τά κομμάτια, αφήνουμε για 3′ , γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά, αυτό το κάνουμε , 2-3 φορές ακόμα και βγάζουμε σέ πιάτο.
Σερβίρουμε με το καστανό ρύζι και απολαμβάνουμε.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε Σάλτσα γιαουρτιού
- 600γρ. απλό γιαούρτι
- 100γρ. μαγιονέζα*
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα με ψαλίδι (μαϊντανός, εστραγκόν, σχοινόπρασσο ή αλλιώς chives)
- 1 μετρίου μεγέθους ντομάτα, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κυβάκια
- μια πρέζα πιπέρι καγιέν ή 4 σταγόνες ταμπάσκο
- αλάτι
- Για 8 άτομα
Απλώς αμναμείξτε όλα τα υλικά μαζί και η σάλτσας σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
- Tip: – Το ψαλίδισμα αποτρέπει από το να βγουν οι χυμοί από τα μυρωδικά, κάτι που συμβαίνει όταν τα ψιλοκόβουμε.