Συνταγές
Ό,τι πρέπει! Ρυζόγαλο ζεστό ζεστό νόστιμο και λαχταριστό!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλ ρύζι γλασέ
3 φλ νερό
1 φλ ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
1 βανίλια
3 κ σ κορν φλαουερ
Κανέλα
Εκτέλεση
Έβαλα το νερό με το ρύζι σε σιγανή φωτιά να βράσει και να πιει το νερό του.
Μετα προσθέτουμε το γάλα κρατώντας ένα φλυτζάνι στην άκρη την ζάχαρη
ανακατέυουμε να λιώσει η ζάχαρη αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς.
*την βάζουμε να βρασει με το γάλα και να λιώσει
Στο γάλα που κράτησα προσθέτουμε το κορν φλάουερ την βανίλια
ανακατέυουμε να διαλυθεί μετά το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε μερικά λεπτά να πήξει.
Από επάνω πασπαλιζουμε κανελιτσα
*Μπορείτε αν θέλετε να αρωματίσετε με ανθονερο αντί βανίλιας του πάει πολυ επίσης
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις rυζόγαλο αγαπημένο για όλες τις ώρες και τις εποχές
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
180γρ.ρυζι Καρολίνα λίγο αλάτι 500γρ.νερο 2κ.σ. ζάχαρη 1 λίτρο γάλα εγώ έβαλα κατσικίσιο 4-5 δάκρυα μαστίχα Χίου μικρά 2κ.σ. κορν φλάουρ μισή κούπα κρύο νερό κανέλα για το τέλος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το πλυμενο ρύζι με τα 500γρ.νερου να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία έως ότου (σκάσει) το ρύζι.
Σε ένα κατσαρολι ζεσταίνουμε το 1 λίτρο γάλα με τις 2κ.σ. ζαχαρη και την κοπανισμενη μαστίχα .
Οταν έχει εξατμιστεί όλο το νερό από το ρύζι αδειάζουμε το ζεστό γάλα μέσα στην κατσαρόλα με το ρύζι.
Το έχουμε σε μέτρια φωτιά. Ανατατευωουμε ταχτικα. Όταν βράσει το ρύζι διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισή κούπα κρύο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Σιγοβραζει για λίγο ακόμη έως ότου πήξει. Το μοιράζουμε σε μπολακια.
Το καλυπτουμε με μεμβράνη και όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο. Το σερβίρουμε με κανελιτσα.
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.