Συνταγές
Αγαπημενο χοιρινό με σέλινο – ωραιότατο φαγητό καλομαγειρεμένο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Nancy Michalakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό
1 κρεμμυδι
2 πορτοκάλια
1 ποτήρι μικρό κρασί
2 λεμόνια
1 1/2 σέλινο
1 ντομάτα σε φέτες
Αλάτι πιπέρι
Ζωμό λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρουμε το κρέας ριχνω το κρεμμύδι τριμενο σβήνουμε με το πορτοκάλι προσθέτουμε το κρασί και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβραζω.
Ζεματιζουμε πρώτα τα χοντρά κομμάτια από το σέλινο και τα βγάζουμε όταν μαλακώσουν και Ρίχνουμε τα φύλλα και όταν μαλακώσουν τα βγάζουμε και αυτά .
Όταν το κρέας μαλακώσει απλώνουμε στη κατσαρόλα τα χοντρά κομμάτια και στη συνέχεια τα φύλλα από πάνω
Βράζουν με το κρέας 10 λεπτά και ετοιμάζουμε το αυγολεμονο .
Αυγολεμονο
3 αυγά
2 λεμόνια
Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια προσθέτουμε τους κρόκους και σιγά σιγά το λεμονι…Και με μια κουτάλα το ζωμό από την κατσαρόλα
Προσοχη!
Δεν βαζουμε πάλι στη φωτιά την κατσαρόλα
*Δοκιμαστε το και με τη σελινοριζα γίνεται ακόμα πιο νόστιμο.
Η Συνταγή είναι από Nancy Michalakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για ρολό χοιρινό με μουστάρδα
Υλικά
1 ρολό χοιρινό (1200-1300 γρ)
1 1/2 κρασοπότηρο κρασί λευκό ξηρό
1/2 ποτήρι λάδι
1-2 καρότα
1 κουταλιά μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό
αλάτι – πιπέρι
Δημιουργία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ρολό ώστε να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες να σοταριστούν ελαφρώς.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε.
Μεταφέρουμε το φαγητό σε μια γάστρα(εκτός αν έχετε μαντεμένια κατσαρόλα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 2 ώρες.
Συνοδεύουμε το φαγητό μας με πουρέ ή με ρύζι.