Συνταγές
Ρολό Μαρμελάδας (SWISS ROLL): Ένα ελαφρύ και εύκολο γλυκάκι για όλες τις ώρες της ημέρας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εύκολη και νόστιμη συνταγή για swiss roll!
Υλικά:
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
3 αυγά
100gr ζάχαρη
100gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
10gr βανίλια (1 δόση)
10gr μπέικιν πάουντερ
30ml λικέρ λεμόνι (ή άλλο λικέρ της επιλογής σας)
30gr φυτική μαργαρίνη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
250ml μαρμελάδα βερύκοκο (ή άλλη μαρμελάδα της επιλογής σας)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
50gr ζάχαρη άχνη
30gr κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση:
1. Προσθέτουμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το λικέρ και τα χτυπάμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψουν.
2. Στο μίγμα προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει το μίγμα.
3. Εφαρμόζουμε λαδόκολλα σε ένα ορθογώνιο ταψί 28*38cm, αλείφοντας με φυτική μαργαρίνη για καλύτερη εφαρμογή. Αλείφουμε φυτική μαργαρίνη και πάνω στη λαδόκολλα.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ΟC για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το παντεσπάνι και αφαιρούμε από το φούρνο.
5. Αναποδογυρίζουμε το ζεστό παντεσπάνι σε μια λαδόκολλα, στην οποία έχουμε κοσκινίσει ζάχαρη άχνη, και το τετραγωνίζουμε. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει για
10 λεπτά.
6. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και το τυλίγουμε σε ρολό.
7. Σερβίρουμε το ρολό με ζάχαρη άχνη και λιωμένη κουβερτούρα
Καλή επιτυχία!