Συνταγές
Ελβετικό αφράτο ρολό παντεσπάνι με μαρμελάδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Elena Diamanti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
5 αυγά σε ταψί της κουζίνας το μεγάλο, δύο βανίλιες, ένα μπέικιν πάουντερ, 150 γρ. ζάχαρη, 150 γρ. αλεύρι, χτύπησα 10 λεπτά τα αυγά με την ζάχαρη σε δυνατή σκάλα, μετά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες στη χαμηλότερη σκάλα για λίγο μέχρι να φύγει όλο το αλεύρι από το μίγμα.
Εχω προθερμάνει τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
Εχω στρωμένο το ταψί με λαδόκολλα, ρίχνω το μίγμα απλώνοντας το με μία σπάτουλα.
Ψήνω 12 λεπτά, το αναποδογυρίζω σε άλλη λαδόκολλα, το σκεπάζω με πετσέτα.
Το αφήνω για 15 λεπτά περίπου να κρυώσει, αλοίφω με μαρμελάδα.
Τυλίγω ρολό σιγά- σιγά και το βάζω ψυγείο, όταν το ξαναβάζω ρίχνω ζάχαρη άχνη.
Φυσικά έκοψα να το δοκιμάσουμε!
Η συνταγή είναι από Elena Diamanti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για ρολό αφρός με κρέμα πραλίνα το ένα και το άλλο με σπιτική μαρμελάδα κεράσι!!!
Η συνταγή είναι της κ. ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή είναι για ένα ρολό!
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά κρύα από ψυγείο
2/3 κούπα ζάχαρη
2/3 κούπα αλεύρι γοχ. κοσκινισμένο
1 κτγ. σόδα μαγειρικής
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια με αλάτι σε μαρέγκα με μίξερ.
Χώρια χτυπάμε τούς κρόκους με τη ζάχαρη με μίξερ και μετά με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε όλα μαζί απαλά.
Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι ανακατεμένο με την σόδα, βανίλια .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς σε βουτυρωμένο λαδόκολλα 15 λεπτά στις αντιστάσεις.
Τυλίγουμε όσο είναι ζεστό.
Η συνταγή είναι της κ. ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.