Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό Χτένι το έπλυνα και αφού το ξάφρισα, το έβρασα στην χύτρα για μισή ώρα.6 μεγάλες μελιτζάνες όχι φλάσκες.
Τις έπλυνα, τις καθάρισα και έκοψα κομμάτια χοντροκομμένα, τα τηγάνισα σε ελαιόλαδο, τις έβγαλα σε χαρτί κουζίνας.
Εχουμε ετοιμάσει την σάλτσα, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, 3 μεγάλες ντομάτες, μαυροπίπερο, μια τσιμπιά ζάχαρη, 1 κτσ. νοστιμιά, μισό ματσάκι μαϊντανό, το μισό κουτάκι χυμό, 250 γρ. pummaro, 2 φλυτζάνια καφέ απο το ζουμί του κρέατος.
Βράζουμε μέχρι να δέσει, έχω βάλει τις μελιτζάνες στο ταψί και τα κομμάτια κρέατος τα περιχυνουμε με την σάλτσα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για τρία τέταρτα στους 200 βαθμούς πάνω αντιστάσεις και αέρα.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κιμά.
Υλικά Συνταγής
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 12 εκ., τις αραδιάζουμε σε δύο λαμαρίνες και τις ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου.
2. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 15λεπτά. Επίσης, βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και ζυμώνουμε όπως κάνουμε με τα μπιφτέκια.
3. Πλάθουμε μικρά σουτζουκάκια και τα ρολάρουμε μέσα στην κάθε φέτα μελιτζάνας. Αφού τα έχουμε τυλίξει όλα σε ρολάκια τα αραδιάζουμε μέσα σε ένα ταψί το ένα κοντά κοντά στο άλλο.
4. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε τα ρολάκια για 30 λεπτά. Τα σερβίρουμε με γιαούρτι.