Συνταγές
Φακές με ρεβύθια γιαχνί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
400 γρ.φακές
1 κονσέρβα μικρή ρεβύθια στραγγισμένα, η δικά μας βρασμένα καλά που αποθηκεύσαμε στην κατάψυξη
1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
2 καρότα κομμένα
1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε ρομβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο χέρι
1 ντομάτα στον τρίφτη
1/2 κούπα χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
5 κ.σ Μηλοξυδο
Σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μπουκοβο (Chilly) προαιρετικά
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις φακές για 10′ λεπτά και στραγγίζουμε. Ρίχνουμε στη χύτρα ταχύτητας τις φακές, προσθέτουμε νερό να τις σκεπάζει και ανάβουμε το μάτι να πάρει βράση.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Μόλις αρχίσει να πάρει βράση κλείνουμε το καπάκι της χύτρας. Αφού σηκωθεί η βαλβίδα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 25′ λεπτά.
Αποσυμπιεζουμε τη χύτρα για να μπορέσουμε να ανοίξουμε το καπάκι.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, αν χρειαστεί αλάτι και βράζουμε με ανοιχτό το καπάκι για 5′ λεπτά μέχρι να έχει χυλώσει.
Σερβίρουμε με ελιές και φρέσκια ρίγανη…
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για ρεβυθοκεφτέδες σπεσιαλιτέ Σίφνου
Υλικά (Σερβίρει 7)
500 γρ. ρεβύθια
200 γρ. λάδι
2 κ. σούπας σόδα
2 κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 αυγό
1 φλιτζάνι αλεύρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό με σόδα για 12 – 14 ώρες.
Τα στραγγίζουμε, τα πλένουμε πολύ καλά και τα αλέθουμε στο μύλο των λαχανικών ή σε μίξερ.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το αυγό και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες.
Αλευρώνουμε τους ρεβυθοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Οι ρεβυθοκεφτέδες σερβίρονται ζεστοί και συνοδεύουν άριστα το ουζάκι μας!
Περισσότερες συνταγές στο sidages.gr