Συνταγές
Ρεβίθια φούρνου! Χρώματα αρώματα όλα στο πιάτο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε από το βράδυ μισό κιλό ρεβίθια σε χλιαρό νερό την επόμενη τα πλένουμε τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για 10 λεπτά να βγει ο αφρός.
Τα στραγγίζουμε ξανά τα πλένουμε, έχω ήδη στην χύτρα ζεστό νερό ρίχνουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα
1 κούπα ελαιόλαδο, 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα στον τρίφτη, 1 πακέτο pummaro των 250γρ., 1 μεγάλο κρεμμύδι, 3 σκελίδες σκόρδο, 2 πιπεριές πράσινες, 1 πιπεριά κόκκινη, μαυροπίπερο, 1κτσ. νοστιμιά ρίγανη, 3 καρότα ροδέλες.
Βγάζουμε τα ρεβίθια χωρίς το ζουμί τους και τα τοποθετούμε μέσα σε γάστρα ή ταψάκι πυρέξ.
Τα περιχύνουμε με την σάλτσα προσθέτω από το ζουμί τους.
Οχι πάνω από την επιφάνεια των ρεβιθιών ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο 200° βαθμούς πάνω-κάτω αντιστάσεις και αέρα μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Ρεβίθια στον φούρνο (πλακί)
Η συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
-350 γρ. ρεβίθια
-3 χρωματιστές πιπεριές
-3 μέτρια κρεμμύδια
-1 μεγάλο κολοκύθι
-2 μέτριες ντομάτες
-1 ντοματάκι κονσέρβα
-αλάτι και πιπέρι
-ελαιόλαδο
-1 κτσ. vegettα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς στο νερό ! Την επόμενη αλλάζουμε το νερό τα πλένουμε καλά.
Τα βάζουμε να βράσουν καλά μόλις βράσουν όχι να λειώσουν, τα αποσύρουμε! Από τη φωτιά! Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα λαχανικά τα κόβουμε όλα στο ίδιο μέγεθος και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, προσθέτουμε το ντοματάκι, το λάδι και ψήνουμε περίπου 40 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Μόλις γίνουν τα λαχανικά προσθέτουμε τα ρεβίθια μέσα στο ταψί με τα λαχανικά με πολύ λίγο ζουμί περίπου μισό ποτήρι ανακατεύουμε και ψήνουμε για μισή ώρα.
Σας υπόσχομαι είναι πολύ μα πάρα πολύ νόστιμα.
Η συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.