ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές μπέικιν
125 γρ βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 γιαούρτι
2 βανίλιες
Σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1½ φλιτζάνι νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
ΕΚΤΕΛΈΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε την ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε να διαλυθεί και ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και όταν ενσωματωθούν βάζουμε το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν.
Όταν αρχίσουν να κοχλάζουν προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 5 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα το αφήνουμε για 12 ώρες πριν το σερβίρουμε.
foodaholics.gr