Συνταγές
Ατομικά φανουροπιτάκια, για να τα πάμε στην εκκλησία να διαβαστούν και να μοιραστούν!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Βοήθειά μας !
Πάντα δίπλα μας ο άγιος Φανούριος να μας φανερώνει όλα τα καλά του Θεού!!!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κγ. σόδα
1/2 κγ. γαρίφαλο τριμμένο
1 1/2 κγ. κανέλα
2/3 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1/2 κούπα σταφίδες μαύρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά, αλεύρι, σόδα, κανέλα και γαρίφαλο.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε μέσα στα στερεά υλικά.
Ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά. Αδειάζουμε σε υποδοχές για κεκάκια το μίγμα μας, βουτυρωμένα και αλευρωμένα
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35′ περίπου.
Μπορούμε να βάλουμε την φανουρόπιτά μας σε ταψάκι 28 εκ. και να την ψήσουμε εκεί, αν δεν θέλουμε να τα κάνουμε ατομικά.
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει τα πιο νόστιμα πιάτα.
Ανακαλύψτε τώρα συνταγές για όλα τα γούστα!
Πώς να φτιάξετε τέλειο Κέικ με γεύση μουστοκούλουρου
ΥΛΙΚΑ:
- 20 γρ ελαιόλαδο
- 120 γρ πετιμέζι
- 200 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι
- 35 γρ χυμό από πορτοκάλι
- 2 κ.σ ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
- 16 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης) – (3 γεμάτα κ.γ)
- 1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
- μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- μια τσιμπιά τριμμένο μπαχάρι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια (ακέρωτα και βιολογικά)
- 17 γρ baking powder
- 400 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας -εσείς ότι έχετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε πάνω κάτω αντίσταση στους 170 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε πρώτα τα υγρά υλικά της συνταγής και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το ίδιο πιρούνι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κάποιο από τα μπαχαρικά ή γλυκαντικό σε περίπτωση που θεωρούμε ότι χρειάζεται.
Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης, αδειάζουμε το περιεχόμενο και αφού έχει φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία ο φούρνος, ψήνουμε στυς 170 για 50-55 λεπτά σε πάνω-κάτω αντίσταση.
Ευχαριστούμε πολύ το healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής