Συνταγές
Πώς να φτιάξεις τους τέλειους παραδοσιακούς λουκουμάδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes
YΛΙΚΑ
φλιτζάνι 250 ml
Υλικά για τη ζύμη
3,5 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια νερό
7 γρ ξηρή μαγια
1 κ. σ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Υλικά για το σιρόπι
ποτήρι 200 ml
2 φλιτζάνια ζάχαρης
1,5 φλιτζάνια νερό
1 φέτα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι θα βάλουμε τα 2 φλιτζάνια ζάχαρης, το 1,5 φλιτζάνι νερού και την μία φέτα λεμονιού. Θα το βάλουμε στην κουζίνα να βράσει και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν αδειάζουμε το σιρόπι σε ένα άλλο μπωλ ώστε να κρυώσει καλά.
Βάζουμε σε ένα μπώλ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το μίξερ έως ότου έχουμε μία συμπαγή και ομοιόμορφη ζύμη. Θα το σκεπάσουμε με μεβράνη και μία πετσέτα και θα το αφήσουμε έως ότου φουσκώσει.
Η ζύμη θα πρέπει να είναι σε μία μεσαία κατάσταση ούτε πολύ αραιή ούτε πολύ πηκτή, να μπορεί να πέφτει ελαφρώς από το χέρι μας.
Σε ένα μικρό ποτήρι θα βάλουμε λίγο λάδι για να βουτάμε το κουτάλι με το οποίο θα παίρνουμε τη ζύμη από το μπώλ, ώστε να μην κολλάει η ζύμη σε αυτό. Ανακατεύουμε και πάλι με το κουτάλι.
Σε μία κατσαρόλα θα βάλουμε να βράσει λάδι.
Θα βάζουμε στην χούφτα μας μία αρκετή ποσότητα ζύμης ώστε πιέζοντάς την να βγαίνει και να την παίρνουμε με το κουτάλι και στη συνέχεια να την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό λάδι.
Θα ανακατεύουμε τους λουκουμάδες συχνά έως ότου αποκτήσουν το κατάλληλο χρώμα.
Τότε τους ρίχνουμε στο μπωλ με το κρύο σιρόπι, ανακατεύουμε για λίγο και τους βάζουμε σε ένα άλλο πιάτο.
Θα χρησιμοποιήσουμε λίγο τριμμένο καρύδι για να τους πασπαλίσουμε.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη να την απολαύσετε!
Δες την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes