Συνταγές
Ωραιότατο φαγητό αγαπημένο και νόστιμο.. μπάμιες το καλύτερο λαδερό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό μπάμιες
-1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό
-3 σκελίδες σκόρδο
-3 – 4 ντομάτες
-μαϊντανό
-1 φλυτζανάκι ξύδι
-αλάτι
-ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω κωνικά γύρω γύρω το κεφαλάκι από τις μπάμιες, τις πλένω και τις στραγγίζω.
Τις βάζω σε ένα ταψί, τις καταβρέχω με ξύδι τις σκεπάζω με ένα καθαρό τούλι και τις βάζω στον ήλιο για 40 λεπτά.
Κατόπιν ρίχνω λάδι στην κατσαρόλα και τις τηγανίζω ελαφρώς λίγες λίγες.
Τις βγάζω σε μια λεκανίτσα και στην κατσαρόλα προσθέτω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να μαλακώσει και να γυαλίσει, το σκόρδο, τις ντομάτες σε καρεδάκια, τις μπάμιες, το μαϊντανό, αλάτι, το αφήνω να βράσει και να μείνει με το λαδάκι του, εάν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό.
Η συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Αγαπημένα Ροξάκια για την νηστεία!
ΥΛΙΚΑ
αλεύρι – 500 γρ. περίπου, (μπορεί και λιγότερο) για όλες τις χρήσεις
χυμό πορτοκάλι – 1/2 νεροπότηρο φυσικό
καλαμποκέλαιο – 1/2 νεροπότηρο
ξύσμα από πορτοκάλι – από 1 πορτοκάλι
μαγιά – 1 φακ. ξερή
μπέικιν πάουντερ – 1/2 φακ.
1 βανίλια
κακάο – 2 κτσ.
κανέλα – 1 κτγ. γεμάτο σκόνη
γαρύφαλλο – 1/2 κ.γλυκού
αλάτι – 1 πρέζα
καρύδια – 60 γρ. τριμμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ζάχαρη – 1/2 κιλό
νερό – 2 νεροπότηρα
1 βανίλια
κανέλα – 1 ξυλάκι
χυμό λεμόνι – από μισό λεμόνι και την λεμονόκουπα
γλυκόζη – 3 κτσ.
Εκτέλεση
Σε λεκάνη βάζουμε το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, την μαγιά, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Κατόπιν ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι όπου έχουμε ανακατέψει(μέσα στο αλεύρι) το μπέικιν, την βανίλια, το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε σε ρολό την ζύμη και παίρνουμε το 1/3. Το τοποθετούμε σε μπολ και προσθέτουμε το κακάο, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το καρύδι και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Στρώνουμε στον πάγκο μας λαδόκολλα, βάζουμε την άσπρη ζύμη και την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο σχήμα.
Δείτε την συνέχεια στο syntagestisgogos