Συνταγές
Υπέροχες στριφτές πιτούλες καλοφτιαγμένες και λαχταριστές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ζύμη
500γ.ρ αλεύρι Μάννα Καραμάνη 1κ γ αλάτι 3 κ.σ λάδι και 3 ξύδι νερό δεν το μετράω κάνουμε μια εύπλαστη ζύμη να μην κολλάει στα χέρια
αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα ας είναι και παραπάνω δεν πειράζει κάνω μπαλάκια σαν μια μπάλα του τένις έκοψα το πράσο τα επλινα
τα έτριψα με λίγο αλάτι στραγγίζουμε έβαλα τυρί περίπου 500γ.ρ 2 αυγά αλάτι αν χρειάζεται πιπέρι έλιωσα βούτυρο και μισό ηλιέλαιο παιδιά συγνώμη αλλά τα βάζουμε με το μάτι μπορεί να είναι το βούτυρο 150γρ και άλλο τόσο λάδι
ανοίγουμε φύλο λεπτό το λαδώνωουμε και το διπλώνουμε στη μέση βάζουμε γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό τρώμε και τα υπόλοιπα μπένουν κατάψυξη και όταν θέλουμε βγάζω και ψήνω
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πόσα δάκτυλα γλύφεις μέχρι να τα στριφογυρίσεις;
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώτα Χ. – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμεσα βάζεις μερεντα και αν προτιμας και αλεσμένους ξηρους καρπους. Αλλοίφεις δηλαδή το πρώτο φύλλο με την σοκολατ και κλεινεις απο πανω με το δευτερο κομματι φύλλο και κοβεις τις άκρες και τις στριφογυρνας.
Ακόμη μπορείς να το κάνεις τα Χριστουγεννα σε σχημα δεντρακι και γυρναμε τις ακρες και σε τραπεζι απλα ορθογόνιο και χάκαρουμε τις ακρες ως μπαστουνάκια, σαν να λεμε χαρακιες και τις γλυριζουμε.
Απο πανω αλλοιφουμε λίγο χτυπημένο αυγό και σερβιρεις ζεστο με πασπαλισμενη αχνη .
Μία άλλη εκδοχή είναι η συγκεκριμένη, που το κόβπυμε στρογγυλλο και χαράκωνουμε και γύρναμε στριφτα τις ακρες.
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώτα Χ. – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.