Συνταγές
Δεν έχουμε λόγια – υπέροχο και αγαπημένο γλυκάκι σαραγλί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Μαδικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακέτο φύλλα Βηρυτου.
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο.
400 γρ. Καρύδια αλεσμένα όχι πολύ.
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά.
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο.
Σιρόπι
3 ποτήρια νερό.
2 ποτήρια ζάχαρη.
1 βανίλια .
1 κουταλιά σούπας γλυκόζη.
1 Κ.σ. Χυμό λεμονιού και την φλούδα
1 ξυλάκι κανέλας.
Το βράζω 4 λεπτά.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ έβαλα τα καρύδια, φρυγανιά, κανέλα γαρύφαλλο .
Άπλωσα ένα φύλλο το ραντισα με καλαμποκέλαιο τοποθέτησα άλλο ένα φυλλο το ραντισα και αυτό με καλαμποκέλαιο, πήρα μείγμα καρυδιου και πασπαλισα όλη την επιφάνεια, τοποθέτησα ένα ξύλινο πλάστη στη φαρδιά πλευρά των φύλλων τύλιξα σε ρόλο όχι πολύ σφιχτό και σούρωσα προς το κέντρο, την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσω τα φύλλα.
Τα τοποθέτησα στο ταψάκι λαδωσα την επιφάνεια με το υπόλοιπο λάδι, και έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει περίπου 1 ωρα . Μόλις έβγαλα το σαραγλι από το φούρνο το σιροπιασα με χλιαρό σιρόπι και πασπαλισα με φυστίκι αιγινης.
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Μαδικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για πρωτότυπο σαραγλί με μελένια γεύση
Η Συνταγή είναι από κ. Δημήτρης Χατζιάρας – “Stin koyzina Mmm… ou”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δεν χρησιμοποίησα καθόλου ζάχαρη.
Σε ενα κατσαρολακι ζεστανα 350 γρ περίπου μέλι με λίγο νερό (100 μλ.) και ενα ξύλο κανέλας..(εσείς μπορείτε να κάνετε το κλασικό,με 500 ζάχαρη και 300 νερό, κανέλα και λίγο λεμόνι)
Μόλις ζεστάθηκε και έγινε πιο αραιό το απέσυρα απ’τη φωτιά.Εβαλα στο μουλτι 200 περίπου γρ.αμυγδαλα και καρύδια, πρόσθεσα κανέλα και γαρύφαλλο.Εβαλα μόνο 5φυλλα(πειραματικό) που τα διπλοσα στη μέση
Στη συνέχεια με μια βέργα έκανα το σούφρωμα.Εψησα στις αντιστάσεις 180* για 45.’ Αφού πρώτα αλειψα με το υπόλοιπο βούτυρο τα φύλλα, και τα χάραξα
Μόλις έβγαλα το ταψί το περιεχυσα με το σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από κ. Δημήτρης Χατζιάρας – “Stin koyzina Mmm… ou”