Συνταγές
Ζουμερή καρυδόπιτα – Δοκιμάστε τη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα,10 αυγά, 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι αλεύρι, 3/4 του φλιτζανιου σιμιγδάλι ψιλό,ένα κουταλάκι κανέλα, βανίλια,3 κουταλάκια μπεικιν, ένα σφηνάκι λικέρ κανέλας
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη,2 1/2 ποτήρια νερό, χυμός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη,να ασπρίσουν
Ανακατεύουμε σιμιγδάλι, αλεύρι, βανίλια,μπεικιν,κανέλα
Προσθέτουμε στους κρόκους το μίγμα του σιμιγδαλιου εναλλάξ με την μαρέγκα
Τέλος ρίχνουμε το λικέρ και τα καρύδια
Ρίχνουμε σε βουτυρωμενο ταψί (30εκ) και ψήνουμε για 45-50λεπτα
Αφήνουμε να κρυώσει και το χαράζουμε
Βράζουμε το σιρόπι για πέντε λεπτά
Σιροπιαζουμε κρύο γλυκο καυτό σιρόπι
Γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για πρωτότυπη συνταγή για νόστιμες γλυκές στριφοκαρυδόπιτες στο τηγάνι
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ ΦΥΛΛΟΥ:
500 γραμμαρια αλευρι για πιτες
1/2 κουτ.γλυκου αλατι
3 κουταλιες της σουπας ζαχαρη
3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο
χυμος απο 1/2 λεμονι
1-2 φλυντζανια τσαγιου χλιαρο νερο
ΓΕΜΙΣΗ:
500 γραμμαρια ψιλοκομμενο καρυδι
1 κουταλακι του γλυκου αναμικτο κανελογαρυφαλλο
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ:
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΜΕΛΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Ανακατευουμε το αλευρι,το αλατι,την.ζαχαρη το λεμονι το λαδικαι ριχνουμε σιγα σιγα το νερο! Χωριζουμε την σφιχτη ζυμη σε 5 μπαλες
Ανοιγουμε καθε μπαλα σε λεπτο φυλλο.Κοβουμε λωριδες και τοποθετουμε στην καθε λωριδα γεμιση το κλεινουμε και το στριφογυρναμε
Τηγανιζουμε τις πιτες σε αφθονο λαδι και τις βγαζουμε σε απορροφητικο χαρτι
Σερβιρουμε ζεστες περιχυνοντας τες με μπολικο μελι
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.