Συνταγές
Παραδοσιακό σαρίκι από την Πελοπόννησο ή αλλιώς φρουτομπακλαβάς από τη Ρούμελη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ένα γευστικότατο γλυκάκι με όλα τα αρώματα του καβουρδισμένου αμύγδαλου των φρούτων και του μελιού!!
Είναι το καλύτερο Χριστουγενιατικο γλυκό
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5 αυγα
Μισο κιλό φύλλο κρουστας.
3 κουπ.τσ.αμύγδαλο ασπρισμένο( εγω έβαλα 2 αμυγδ.1 καρύδι)
3 βανιλιες
1 κουπα τσ.ζαχαρη
1 κουπα φρυγανιά
1 σφηνακι λικέρ
1 1/2 κουπ..διαφορα φρουτακια γλυκο κουταλιου…χωρις το σιροπι…
250 γρ.βουτυρο
Εκτέλεση
Χτυπαμε…ασπραδια με τη ζαχαρη να αφρστεψουν.ριχνουμε τους κροκους με τη βανιλια και το λικέρ και τα υπολοιπα υλικα..
Στρώνουμε 3 φυλλα βουτυρωμενα …βαζουμε γεμιση..τυλιγουμε χαλαρά σε ρολό..
Βουτυρωνουμε χαραζουμε πολυ λιγο σε κοματια.και ψήνουμε.180 β.1 ώρα..
ΣΙΡΟΠΙ
3Ποτηρ.ζαχαρη
2 ποτ.νερό
3κ.σ.λεμονι
3.κ.σ.μέλι..
Κρυο σιροπι…καυτο γλυκο..
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Πρωτότυπη συνταγή για καταϊφάκια με ζαχαρούχο
Η Συνταγή είναι από κ. Gewrgia Giak – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
1πακ καταΐφι ,
2 ζαχαρούχα,
1 lurpak λιωμένο
250γρ ωμό φυστίκι Αιγίνης καθαρισμένο και ψιλοκομένο ή αλλιώς καρύδια και αμύγδαλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χώριζουμε το καταΐφι στα 2. Το μισό καταΐφι το βάζουμε σε ενα μπολ το ξέφτυσαμε και ρίχνουμε το μισό βούτυρο και το άφηνουμε στην άκρη.
Σε ένα ταψί βάζουμε το άλλο μισό , επίσης το ξέφτυσουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο,μετά τα ¾ απο τους ξηρούς καρπούς, από πάνω βάζουμε το καταΐφι που είχαμε κρατήσει στην άκρη και το πάταμε-δεν αφήνουμε κενά και ψήνουμε στους 180 με αέρα μέχρι να παρει χρώμα.
Μόλις βγήκε ,όπως ήταν ζεστό,ρίχνουμε τα ζαχαρούχα και από πάνω τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και όταν κρύωσε το κόβουμε.
Τα υλικά φτάνουν για να γίνει στο μεγάλο ταψί κουζίνας γιατί το θέλουμε λεπτό,αλλά λόγω μεγαλύτερης επιφάνειας θα χρειαστούμε 3 ζαχαρούχα
Η Συνταγή είναι από κ. Gewrgia Giak – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.