Συνταγές
Πρωτότυπη πάστα φλόρα με μαγιά. Εξίσου τραγανή σαν μπισκότο..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
• 250 ml. νερό και 50 ml. γάλα
• 100 γραμμάρια βούτυρο
• 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• 1 κουταλάκι αλάτι,
• 1 κουταλιά της σούπας φυτικό έλαιο
• 1 αυγό
• 500-600 g αλεύρι (ανάλογα με την υγρασία),
• 2 κουταλάκια σούπας μαγιά ή 30 γρ. φρέσκιας
Γέμιση
• 1 φλιτζάνι μαρμελάδα
• 0,5 φλιτζάνι καρύδια ή αποξηραμένα φρούτα
Εκτέλεση
Στο ελαφρώς ζεστό νερό και γάλα, προσθέστε τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αλάτι και το ασπράδι του αυγού και αφήστε το μείγμα να σταθεί για περίπου 10 λεπτά . Στη συνέχεια ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο , το φυτικό έλαιο και προσθέτετε το αλεύρι. Ζυμώνετε μία μαλακή ζύμη, που δεν θα κολλάει στα χέρια σας. Σκεπάστε και αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Ψιλοκόψτε τα καρύδια και προσθέστε τα στη μαρμελάδα.
Χωρίστε τη ζύμη σε 2 μέρη, ένα μέρος ελαφρώς μεγαλύτερο από το άλλο. Τοποθετείτε το μεγαλύτερο μέρος της ζύμης στη βάση ενός ταψιού για τάρτες καλυμμένο με λαδόχαρτο. Σηκώστε τις άκρες λίγο στις πλευρές και εφαρμόστε ομοιόμορφα τη γέμιση στη ζύμη. Το δεύτερο μέρος της ζύμης , κόψτε το σε λωρίδες 1 cm, και διακοσμείτε.
Αλείφετε με κρόκο, αραιωμένο με μια σταγόνα νερό. Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς , περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.