-
-
250 ml νερό
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
100 γρ. βούτυρο
-
125 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
-
3 αυγά χτυπημένα
-
Για την κρέμα πατισερί
-
350 ml γάλα
-
150 ml κρέμα γάλακτος
-
40 γρ. κορν φλάουρ
-
5 ml εκχύλισμα βανίλιας ή μισό λοβό
-
1 ολόκληρο αυγό
-
3 κρόκοι αυγών
-
40 γρ. καλαμποκάλευρο
-
10 γρ. αλεσμένο στιγμιαίο καφέ ή ένα εσπρέσσο
-
120 γρ. ζάχαρη
Βήματα
Για τα σουδάκια
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C.
Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ετοιμάστε ένα κορνέ.
Κοσκινίστε το αλεύρι και σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα προσθέστε το βούτυρο, νερό, ζάχαρη και το αλάτι και φέρτε σε σημείο βρασμού.
Αμέσως προσθέστε το αλεύρι μονομιάς και ανακατέψτε σταθερά και γρήγορα μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Αφήστε να κρυώσει η ζύμη, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τα μέσα .
Προσθέστε τη ζύμη στο κορνέ και αφήστε ένα μέρος στο ταψί με τη λαδόκολλα κάνοντας τα σουδάκια, αφήνοντας μεταξύ τους μια απόσταση περίπου 2 εκ.
Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού βρεγμένο και πιέστε απαλά προς τα κάτω την κορυφή.
Ψήστε στους 200 ° C μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα για περίπου 15-20 λεπτά.
Όταν αφαιρέσετε τα σουδάκια από το φούρνο χρησιμοποιήστε ένα μικρό μαχαίρι και κάντε μια τομή στη βάση – αυτό θα βοηθήσει τον ατμό να φύγει.
Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα βάλτε το γάλα, κρέμα γάλακτος, βανίλια, καφέ και 30γρ. ζάχαρης μέχρι να κάνει φυσαλίδες.
Χτυπάμε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα από την κατσαρόλα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίστε με το υπόλοιπο μείγμα του γάλακτος και γυρίστε το μείγμα στην κατσαρόλα, ξαναβάλτε στη φωτιά και ανακατέψτε συνέχεια μέχρι να πήξει .
Αφήστε το να κρυώσει βάζοντας πάνω στην κρέμα μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
Συναρμολόγηση
Βάλτε σε ένα κορνέ την κρέμα και γεμίστε απαλά τα σουδάκια στην τομή που κάνατε.
Με ενα πινέλο απλώστε τις κορυφές απο τα σουδάκια με ασπράδι αυγού και περάστε τα από άχνη ζάχαρη.
Κάψτε με ένα φλόγιστρο μέχρι να καραμελώσουν ή τοποθετήστε τα στο γκριλ του φούρνου, αλλά εκεί πρέπει να είστε προσεχτικοί να μην σας καούν.
Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο http://pasmageirevontas.gr