Συνταγές
Προφιτερόλ σούπερ σοκολατένιο ….αγαπημένο και πολύ δροσερό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Για τη γρήγορη εκδοχή του μπορείτε να αγοράστε έτοιμα σουδακια η κρουασάν με γέμιση κρέμα μιλφειγ και να χρησιμοποιήσετε την πατισερι για στρώσεις μέσα στο γλυκό σας!
Ένα φοβερό γλυκό με πολύ πλούσια υλικά, γεύση και τέλεια παρουσίαση!
Υλικά
Για τα σου
150γρ γαλα
100γρ νερο
80 γρ βουτυρο
1κ.γ αλατι
1/2 κ.σ ζαχαρη
150 γρ αλευρι
5 μετρια αβγα
Εκτέλεση
Βαζουμε σε κατσαρολακι το γαλα ,το νερο ,το αλατι ,τη ζαχαρη,το βουτυρο,σε μετρια φωτια.Οταν καψει το γαλα ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι και ανακατευουμε μεχρι να γινει η ζυμη μας μπαλιτσα και να ξεκολλαει απο τα τοιχωματα της κατσαρολας.
Βαζουμε στον καδο του μιξερ και ανακατευουμε μεχρι να χλυαρινει και τοτε προσθετουμε ενα ενα τα αβγα.Θα γινει μια σχετικα ρευστη ζυμη .Με ενα κορνε κανουμε σουδακια στο μεγεθος ενος καρυδιου πανω σε λαδοκολλα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στους 200 βαθμους για 30 λεπτα περιπου.Αφηνουμε στην ακρη να κρυωσουν.
Για την κρέμα (PATISSERIE)
1 λιτρο γαλα
3/4 φλ. ζαχαρη
3 βανιλιες
2 αβγα
4 κροκους
80 γρ κορν φλαουρ
1 κ.σ βουτυρο
Εκτέλεση
Απο το 1 λιτρο γαλα κραταμε μια φλυτζανα μεγαλη για να διαλυσουμε το κορν φλαουρ.Το υπολοιπο το βαζουμε σε κατσαρολακι με τη ζαχαρη και τις βανιλιες σε δυνατη φωτια.
Ανακατευουμε το κορν φλαουρ με το κρυο γαλα που κρατησαμε και προσθετουμε σε αυτο τα αβγα μου ελαφρως χτυπημενα και ανακατευουμε.
Οταν καψει το γαλα καλα,ριχνουμε το μειγμα των αβγων και ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρεμα.Τελος προσθετουμε το βουτυρο.
Σκεπαζουμε με μια μεμβρανη (να ακουμπα στην κρεμα)για να μην πετσιασει και αφηνουμε να κρυωσει.
Για τη σως σοκολατας
1 λιτρο γαλα
500γρ σοκολατα κουβερτουρα
1 κ.σ μελι
1κ.σ βουτυρο
2κ.σ κορν φλαουρ(γεματουτσικες)
Εκτέλεση
Βαζουμε το γαλα μου να καψει .Οταν καψει τραβαμε απο τη φωτια και προσθετουμε τη σοκολατα. Ανακατευουμε μεχρι να λιωσει και να ενσωματωθει καλα η σοκολατα.
Σε μισο φλ. γαλα , επιπλεον απο αυτο της συνταγης διαλυουμε το κορν φλαουρ. Βαζουμε τη κατσαρολα μου παλι στη φωτια και προσθετουμε το γάλα με το κορν φλάουρ. Ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρεμα μου.
Δεν θα γινει τοσο πηχτη οσο η λευκη. Θα ειναι μια παχυρευστη ομως σως που οταν παγωσει θα στεκεται ελαφρως. Τραβαμε απο τη φωτια και προσθετουμε το βουτυρο και το μελι και ανακατευουμε.
Σκεπαζουμε με μεβρανη και αφηνουμε να κρυωσει.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΩ
Αφρατευουμε λιγο την κρεμα βανιλιας με ενα συρμα και με ενα κορνε γεμιζουμε ολα τα σουδακια.
Κανουμε στη βαση ενος μεγαλου μπολ μια στρωση με σουδακια και απλωνουμε λιγη απο την κρεμα βανιλιας που μου εμεινε.
Απο πανω μια στρωση κρεμα σοκολατας.Κανουμε στρωσεις μεχρι να τελειωσουν τα υλικα.
Χτυπαμε 250γρ κρεμα γαλακτος σε σαντυγι και διακοσμουμε.
Πασπαλιζουμε με μπολικο αμυγδαλο φιλε καβουρδισμενο
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.