Συνταγές
Εντυπωσιακό και νόστιμο προφιτερόλ – Γιορτές, χωρίς γλυκά, δεν γίνεται!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1200γρμ γάλα απλό.
120γρμ νισεστέ (η συνταγή λέει αλεύρι αλλά εγώ βάζω νισεστέ γιατί γίνεται η κρέμα πιο βελουτέ).
300-350 γρμ ζάχαρη.
50 γρμ κακάο.
Μια κρέμα γάλακτος, φυτική ή απλή (εγώ χρησιμοποιώ φυτική).
Λίγα αμύγδαλα φιλέ. Μισό πακέτο μεγάλο κρουασάν 7days.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κάνουμε την κρέμα κανονικά με κακάο την σκεπάζουμε με μεμβράνη κολλώντας την για να μη πιάσει κρούστα η κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Τοποθετούμε στην βάση του μπολ λίγη κρέμα και κόβουμε τα κρουασάν στη μέση.
Τα βάζουμε στις 4 γωνίες και στη μέση από πάνω πάλι κρέμα κ κρουασάν μέχρι να σωθούν τα υλικά. Αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο.
Χρυπαμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγυ και με κορνέ διακοσμούμε την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε το φιλέ αμύγδαλο όταν σερβίρουμε. Γίνεται πολύ ωραίο και ελαφρύ
Η Συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
Υλικά:
- 100 γρ. σαβαγιάρ
- 2,5 φλυτζάνια ζάχαρη
- 100 γρ. κακάο
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα (125 γρ.)
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα
- λίγο λικέρ
Εκτέλεση:
Βάζω όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Στο τέλος, αφού έχει πήξει η κρέμα, προσθέτω λίγο λικέρ.
Κόβω τα σαβαγιάρ κομματάκια σε στρογγυλό πυρέξ (Νο 28 ή 30) και ρίχνω την κρέμα από πάνω.
Καλό είναι να μείνει στο ψυγείο για ένα 24ωρο. Από πάνω γαρνίρω με σαντιγύ.