Υλικά
1-1,2 κ. αλεύρι (σκληρό)
200γρ. προζύμι
300γρ.ζαχαρη
200ml κανελόζουμο (3 ξύλα κανέλας, 3-4 καρφάκια γαρίφαλα)
100ml νερό
100ml ελαιόλαδο
½ κουταλάκι μαστίχα
Εκτέλεση
Πιάνουμε (ανεπιάνουμε) το προζύμι μας λίγες μέρες πριν (δείτε εδώ ). Κρατάμε 200γρ για τη συνταγή και φυλάμε το υπόλοιπο όπως θα έχετε δει. Προσθέτουμε στο προζύμι 500γρ. αλεύρι, 150γρ. ζάχαρη και τα 100ml νερό. Ζυμώνουμε, η ζύμη μας θα είναι κάπως αραιή και αφήνουμε να φουσκώσει για μια νύχτα.
Την επόμενη μέρα, φτιάχνουμε το κανελόζουμο και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε στο ζυμάρι μας τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά, θα πρέπει να έχουμε μια ζύμη που θα κολλά ελαφριά, όχι σκληρή. Αφήνουμε ξανά μέχρι να φουσκώσει.
Πλάθουμε τα κουλουράκια ( η συγκεκριμένη συνταγή θα πρέπει να βγάλει περίπου 80 κομμάτια) τα τοποθετούμε σε βαμβακερό τραπεζομάντιλο, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε μέχρι να ανέβουν.
Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ ζαχαρόνερο και βουτάμε τα κουλουράκια ή τα ραντίζουμε, τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με σησάμι. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!!!
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο www.kritikes-geuseis.gr