Συνταγές
Πρασόπιτα σήμερα, αγαπημένη με τραγανό χειροποίητο φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Ζαρίδου-Ανανιάδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα ποτήρι νερό χλιαρό, ένα φλ. καφέ καλαμποκέλαιο, ένα κτγ. ξύδι, αλάτι, μια τσιμπιά μαγιά ξηρή, αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη εύπλαστη να μην κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε για ένα μισάωρο να ξεκουραστεί. Κάνουμε ένα μπαστούνι και κόβουμε δέκα ισομερή κομμάτια, ανοίγουμε το καθένα, ίσα με ένα πιάτο του γλυκού και βάζουμε από πάνω καλαμποκέλαιο με Βιτάμ.
Τελειώνουμε κατ’αυτόν τον τρόπο όλα τα φύλλα, βάζουμε για λίγο στο ψυγείο και κατόπιν παίρνουμε δύο- δύο φύλλα και τα ανοίγουμε στον πάγκο, βάζουμε στην άκρη την γέμιση και ρολάρω όταν τελειώσω.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο, προσθέτω λίγο λάδι με βούτυρο.
ψήνουμε στους 200βαθμους.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Ζαρίδου-Ανανιάδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Πρασοκεφτέδες στο φούρνο.
Συνταγή από kitchenqueen.gr
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
2 μέτριες πατάτες βρασμένες
3 αυγά χτυπημένα
80 γραμμάρια αλεύρι γοχ.
100 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
2 κτσ. άνηθο ψιλοκομμένο
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για το τύλιγμα
χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ (6 Μερίδες ~ 1 ώρα)
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια. Τα σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κτσ. ελαιόλαδο. Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 10 λεπτά με κλειστό το καπάκι μέχρι να πιούν σχεδόν όλα τα υγρά.
Όταν κρυώσουν ελαφρά προσθέτουμε την πατάτα λιωμένη και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τυλίγουμε σε αλεύρι.
Τους αραδιάζουμε στο ταψί, τους ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε γκριλ και αέρα. Περιχύνουμε τους πρασοκεφτέδες με χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε με τζατζίκι ή σως γιαουρτιού.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο www.kitchenqueen.gr