Συνταγές
Πολύ ωραία σκέψη για βρώμη – ελαφριά τυρόπιτα ή κασόπιτα με μειωμένα λιπαρά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Foteini Theologitou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Η συνταγή με διπλάσια δόση:
2 αυγά, 5 κουταλιές βρώμη και 5 κοφτές αλεύρι γοχ. , 200 γρ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά στραγγιστό , 100 γρ. φέτα με λιγότερο αλάτι, λίγο αλάτι και πιπέρι, μισό φακελάκι μπέικιν, (δική μου παρέμβαση), 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σουσάμι, 1 κουταλιά για να πασπαλίσουμε την επιφάνεια .
Εκτέλεση
Λαδώνουμε ελαφρά με το πινέλο ένα ταψί 28 εκ., ή τη βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί, οπότε δεν χρειάζεται καθόλου λάδωμα. Ρίχνουμε το μίγμα που έχουμε ετοιμάσει ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και το σουσάμι από πάνω.
Την ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσει και να ξεκολλάει από το ταψί.
Τους έφτιαξα και μια ομελέτα φούρνου με κόκκινη πιπεριά, λίγη γαλοπούλα και τυριά τριμμένα και έριξα σε κομμάτια τσένταρ που τους αρέσει.
Η συνταγή είναι από Foteini Theologitou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πραγματικά υπέροχη βουτυράτη τυρόπιτα.
Η συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
(για το μεγάλο ταψί)
Σε ένα μπωλ τρίβουμε 400 γρ. τυρί φετα και 200 γρ. ανθότυρο. Ρίχνουμε μέσα 5 αυγά χτυπημένα, μισό κιλό γάλα και 2 κουταλιές βούτυρο καλό.
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
500 γρ. αλεύρι
2 κτσ. λάδι, 1 κτσ. ξύδι
Λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε, χωρίζουμε 4 μπαλάκια και τα λαδώνουμε. Αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε 4 φύλλα.. Στρώνουμε 2 στη βάση 1 στη μέση και 1 πάνω.
Λαδώνουμε, βάζουμε και κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Η συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.