Συνταγές
Εξαιρετικό φαγητό κοτόπουλο με τζίντζερ και αρώματα εσπεριδοειδών
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Tsiakmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
10 κοπανακια
3 καρότα
3 χρωματιστές πιπεριές
10 κρεμμυδάκια στιφαδου
Μια σκελιδα σκόρδο
Φρέσκο τζιντζερ κομμένο πολυ ψιλό
(Ποσοτητα οσο δυο καρύδια σε μεγεθος)
Αλάτι πιπέρι γλυκιά πάπρικα
2 κουταλιές σησαμέλαιο
1 κ.σ. μαύρες σταφίδες
1 κ.σ. σουσάμι
1 κ.σ. μαρμελάδα λεμόνι
Χυμό από δυο πορτοκάλια
Χυμό από ένα λεμόνι
Λίγο ξύσμα πορτοκάλι
Λίγο ξύσμα λεμονι
Λιγο δυόσμο
Εκτέλεση
Αλατοπιπερωνουμε και σωταρουμε τα κοπανακια στο λάδι
Προσθέτουμε το σουσάμι , την πάπρικα και το τζιντζερ
Προσθέτουμε το χυμο, σταφίδες και ξύσμα πορτοκαλιού κι αφήνουμε να σιγοβράσει για μιση ώρα.
Προσθετουμε τα λαχανικά κι αφήνουμε να βράσει να μείνει με λιγο ζουμακι.
Λιγο πριν κατεβάσουμε σπο τη φωτιά, προσθετουμε λεμόνι και ξύσμα λεμονιού, μαρμελάδα και δυόσμο (αν εχουμε και λάιμ ακόμα καλύτερα)
Ένα δροσερό αρωματικό ανοιξιάτικο πιάτο.
Η Συνταγή είναι από Katerina Tsiakmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πραγματικά πολύ ωραία μπούτια κοτόπουλου αλλιώς!.
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Galaki – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πήραμε έξι κοπανακια ,βγαλαμε την πέτσα τα βαλαμε στο ταψί με σκόρδο , δεντρολίβανο, αλάτι, πάπρικα, ρίγανη,λίγο λάδι, και τα ψησαμε για μισή ώρα .
Βρασαμε πέντε μικρές πατάτες με λίγο αλάτι. Όταν ψήθηκαν τα μπούτια , βγαλαμε το κόκαλο ( το κράτησα) .
Κόψαμε το κρέας σε μικρά κομμάτια .
Τις πατάτες τις πάταμε με το πιρούνι, βαζουμε το κρέας, λίγο τυρί γκούντα τριμμένο , πάπρικα αλάτι, λίγη ρίγανη.
Τα ενώνουμε όλα μαζί.
Παίρνουμε λίγο μίγμα στο χέρι μου το άπλωνουμε ,και βάζουμε το κόκαλο. Το κλείνουμε κι γίνεται πάλι ένα μπούτι.
Τα παναρισα με αλεύρι, αυγό,φριγανια, ξανά αυγό και φριγανια και τα τηγανζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσαφί
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Galaki – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”