Συνταγές
Πρέπει να το φτιάξετε – Κρέμα καραμελέ με καρυδόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Eirini Syrianou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΚΑΡΑΜΕΛΑ
3κουταλιες της σουπας νερο,
1κουταλια σ.χυμο λεμονιου,
1 κουπα ζαχαρη.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
6αυγα,
1κουπα ζαχαρη,
4βανιλιες,
1λιτρο φρεσκο γαλα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ.
4αυγα,
1κουπα ζαχαρη,
1κουπα χοντροαλεσμενη καρυδοψιχα,
1κ.γλ.κανελα
1πρεζα γαριφαλο,
3κ,σουπας κονιακ,
3κ.γλ.μπεικιν παουτερ.
1κουπα φρυγανια τριμμενη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμαζουμε την καραμελα
Βαλτε σε μια κατσαρολα ολα τα υλικα και βραστετα χωρις να ανακατευετε ωσπου να παρει ενα καστανο χρωμα
Αδειαστε την καραμελα σε μια φορμα του κεικ 28εκ.περιστρεφοντας τηνετσι ωστε να καλυφθουν απο την καραμελα τα τοιχωματα της φορμας
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΤΗΝ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΓΑΝΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Ζεστανετε το γαλα ,σε ενα μπολ χτυπηστε τα αυγα με την ζαχαρη και τις βανιλιες.
Ρίξτε το ζεστο γαλα μεσα στα αυγα με την ζαχαρη ,αν το μιγμα εχει κανει αφρο περαστετο απο λεπτη σιτα
Αδειαστε το μιγμα πανω στην καραμελα.Βαλτε την φορμα σε ενα ταψι με ζεστο νερο
Να καλυπτει ως την μεση του υψους της φορμας και ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 40 λεπτα.
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
Χτυπηστε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν ,ριξτε τα υπολοιπα υλικα και ανακατευτε απαλα με ξυλινη κουταλα
Ριξτε με προσοχη πανω στην μοσιψημενη κρεμα λιγο λιγο το μιγμα της καρυδοπιτας
Βαλτε παλι το γλυκο στον φουρνο και ψηστε για αλλα 40 λεπτα ακομη.
Αφηστε το γλυκο να κρυωσει και βαλτετο στο ψυγειο για 6 ωρες
Για να το σερβιρετε ,βουτήξτε την φορμα μεσα σε καυτο νερο για μερικα δευτερολεπτα ,αναποδογυριστε το γλυκο σε μεγαλη πιατελα.
Το σιροπι της καραμελας θα σιροπιασει την καρυδοπιτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Η Συνταγή είναι της κ. Eirini Syrianou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.