Γλυκα
Καρυδόπιτα Πουτίγκα με γευστική κρέμα
ΥΛΙΚΑ : 6 αυγά 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 φλιτζάνι καρύδια 1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά βούτυρο για την φόρμα μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο (προαιρετικά ) ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ :
6 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρύδια
1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά βούτυρο για την φόρμα
μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο (προαιρετικά )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τα ασπράδια σε μαρέγκα. Κόβουμε στο μπλέντερ τα καρύδια να είναι χοντροκομμένα και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Ρίχνουμε μέσα στους κρόκους τη μισή μαρέγκα, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, καρύδια).Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά πάντα με σπάτουλα.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη αποσπώμενη φόρμα για κέικ 22-24 και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά.
Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Περιχύνουμε την κρύα καρυδόπιτα με το ζεστό σιρόπι .
Αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι .
ΣΙΡΟΠΙ:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 βανίλια και λίγη φλούδα από λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι , και το βράζουμε στη φωτιά για 5-6 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ :
1 λίτρο γάλα φρέσκο
200-220 γρ. ζάχαρη ανάλογα το πόσο γλυκιά την θέλουμε
90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
10 γρ κόρν φλάουρ
2 βανίλιες-ζάχαρη με άρωμα λεμόνι
4 κρόκους αυγών ( μικρά σε μέγεθος φρέσκα χωριάτικα )
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) παγωμένη
λίγα καρύδια για το τέλος .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κοσκινισμένο αλεύρι, το κόρν φλαουρ και το αλάτι. Σε µια άλλη µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα (εγώ έβαλα φρέσκο από το ΘΕΣ /ΓΑΛΑ που έχουμε στην πόλη μας) σε µέτρια φωτιά και προσθέτουμε σε αυτή τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνέχεια να μην σβολιάσει η κρέμα μας.
Μετά ρίχνουμε τους κρόκους, ελαφρώς χτυπημένους και τη βανίλια και βράζουμε σε µέτρια φωτιά µέχρι να πήξει, ανακατεύοντας µε τον αυγοδάρτη, συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα μας και να αρχίζει να κοχλάζει, αυτό θα μας πάρει σχεδόν 15 λεπτά περίπου, θέλουμε να δέσει καλά η κρέμα μας. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει και μετά ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας µε έναν αυγοδάρτη δυο με τρεις φορές, για να µην πιάσει κρούστα. Την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε εκεί να κρυώσει και την σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη να μην πιάσει κρούστα και την ξεχνάμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, (αν θέλουμε την χτυπάμε με το μίξερ 2-3 λεπτά, αυτό θα την κάνει πιο αφράτη).
Χτυπάμε σε ένα µπολ την κρέµα γάλακτος µε µίξερ χειρός, σε µέτρια ταχύτητα, µέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε την σαντιγί στην κρέμα και ανακατεύουμε με το μίξερ πάλι ένα-δύο λεπτά.
Απλώνουμε την κρέμα επάνω στην καρυδόπιτα με μια σπάτουλα και με λίγη σαντιγί που έχουμε κρατήσει την στολίζουμε όπως μας αρέσει και πασπαλίζουμε με χοντροκοµµένα καρύδια, ή ψημένο φυλέ αμυγδάλου και με κεράσι γλυκό του κουταλιού και την βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες να κρυώσει και να σφίξει.
Όσο περισσότερο μένει στο ψυγείο τόσο καλύτερη γίνεται. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το απολαμβάνουμε !
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : plathozymarakia