Συνταγές
Πουρμάς – Το ποντιακό σιροπιαστό σαραγλί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ζαικα Μακεδονια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
800 γρ αλεύρι
Μια πρέζα αλάτι
Νερό όσο πάρει
Βούτυρο αγελαδινό
για τα φυλλα
Για τη γέμιση
Τρεις κούπες γεμάτες καρυδι.κοπανισμενο στο γουδί
Ι κούπα ζάχαρη
Μια κουταλιά της σούπας κανέλλα.Μισο κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
Σιρόπι.
Μια κούπα ζάχαρη
Μια κούπα μέλι
Δύο κούπες νερό
Φλούδα από πορτοκάλι
Μια βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε πέντε μεγάλα φύλλα
Βουτυρωνουμε το φύλλο
Στο κάθε ένα βάζω μπόλικη γέμιση ρολαρουμε και το τοποθετουμε στη μέση του ταψιου. Συνεχιζουμε μέχρι να γεμίσει το ταψι.
Το βάζουμε σε ζεστό φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
Μόλις ροδισει το βγάζουμε.Εχουμε έτοιμο το σιρόπι κρύο και ζεστό τον Πουρμα και σιροπιαζουμε…ένα υπέροχο γλυκό ίδιο με το Σαραγλι αλλά ποιο μεγάλο ρολο
Η Συνταγή είναι από κ. Ζαικα Μακεδονια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.