Συνταγές
Πορτοκαλόπιτα με ολόκληρα αλεσμένα πορτοκάλια, κρέμα βανίλιας και φιλέ αμυγδάλου..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι πολύ ελαφρύ γλυκό πολύ μυρωδάτο και ταιριάζει απόλυτα μετά από ένα γιορτινό γεύμα…
Θαύμα γεύση και τι άρωμα!!
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι πορτοκαλιού
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 πορτοκάλια βρασμένα και πολτοποιημένα
9 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3-4 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
Σιρόπι
1,5 φλυτζάνι ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι νερό
Φλούδα πορτοκαλιού
Βράζουμε 3-4 λεπτά
(Το σιρόπι κρύο)
Κρέμα
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
5 ποτήρια νερού γάλα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ…
Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, το μπέικιν, το σιμιγδάλι, το φιλέ αμυγδάλου, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν….
Το βάζουμε σε ένα ταψί ελαφρώς λαδωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ….
Μόλις βγει από το φούρνο περιχύνουμε με το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει…
Βράζουμε την κρέμα με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφεται πάνω στο φακελάκι, την απλώνουμε από πάνω και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο φιλέ αμύγδαλο…
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα….
Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.