Συνταγές
Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας – Θαυμάσια γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Dimitris Xydias – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
• 500 gr Φύλλο κρούστας
• 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
• Ξύσμα από ένα πορτοκάλι μεγάλο
• 1 ποτήρι ζάχαρη
• 4 αυγά
• 1 γιαουρτάκι
• 2 βανιλιες
Σιρόπι:
• 3 ποτήρια νερό
• 2 ποτήρια ζάχαρη
• Ξύσμα από ένα πορτοκαλι η χυμό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκιναμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Έπειτα ανακατεύομαι όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν, τέλος θρυμματίζουμε τα φύλλα κρούστας
αφού τα εχουμε ξερανει ελαφρός στο φούρνο στους 100 βαθμούς και τα ρίχνουμε μέσα και τα ενσωματώνουμε. Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι ψήνουμε για 1 ώρα στους 200.
Τέλος ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά παντού.
Tip: Ζέστη πορτοκαλοπιτα κρύο σιρόπι
Η Συνταγή είναι από Dimitris Xydias – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πορτοκαλόπιτα για όλες τις λιγούρες!
Η Συνταγή είναι από κ. Mache Visviki – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Υλικά:
1 ποτήρι καλαμποκελαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστο
4 αυγά
1 μπεικεν παουντερ
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/2 kg φύλλο κρούστας.
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε τα φύλλα και τα απλώνουμε να στεγνώσουν και να τα τρίψουμε.
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μιξερ, ανακατεύουμε και τα φύλλα μέσα και τα ψήνουμε σε ένα λαδωμενο ή βουτυρωμενο μεγάλο πυρέξ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30′-40′ ανάλογα τον φούρνο μέχρι να ροδισει.
Σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Ξύσμα από 1 πορτοκαλι
Βράζουμε για 12-15′ και σιροπιαζουμε με κρύο γλυκό και ζεστό σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από κ. Mache Visviki – “Μπαχάρι και κανέλα.”.