Συνταγές
Πορτοκαλοπιτα, με κρέμα πορτοκαλιού και αμύγδαλο φιλέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από την Marina Hatzidaki και η εκτέλεση της κ. Athena Kousta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
4 αυγά
1 φλυτζάνα ζάχαρη
2 πορτοκάλια ολόκληρα βρασμένα και πολτοποιημένα
9 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 μπέικιν πάουντερ
1 χούφτα αμύγδαλα φιλέ
Σιρόπι
1 1/2 φλυτζάνα ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό
Φλούδες πορτοκαλιού
( Το σιρόπι κρύο)
Κρέμα
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
Το ένα βανίλια και το άλλο πορτοκάλι
5 νεροπότηρα γάλα
5 κουταλιές ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπώ τη ζάχαρη με τα αυγά προσθέτω τα πολτοποιημένα πορτοκάλια το μπέικιν και τα αμύγδαλα…, Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει….
Περιχύνω το σιρόπι κρύο, και αφήνω να κρυώσει…. Όταν κρυώσει προσθέτω από πάνω την κρέμα και τα αμύγδαλα καβουρδισμένα…(την εκτέλεση της κρέμας τι γράφει πάνω το φακελάκι)
Η Συνταγή είναι από την Marina Hatzidaki και η εκτέλεση της κ. Athena Kousta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.