Συνταγές
Μαζέψαμε τα κυδώνια και τα φτιάξαμε κομπόστα !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ενάμιση κιλό κυδωνιά καθαρισμένα και κομμένα.
Ενάμιση κιλό ζάχαρη plus και μία κούπα ακόμα.
Τρισήμισι κούπες νερό, μία βανίλια και κανέλα προς το τέλος του βρασίματος και μισό χυμό λεμόνι.
Έβαλα στην κατσαρόλα μία στρώση ζάχαρη μία κυδωνιά εναλλάξ, έριξα το νερό, το έβρασα σε δυνατή φωτιά 25 λεπτά το ξάφρισα πολύ καλά.
Χαμήλωσα τη φωτιά, έριξα τη βανίλια και ένα μικρό ξυλάκι κανέλλα και μετά από λίγο το χυμό λεμόνι.
Όλη διαδικασία είναι 35 με 40 λεπτά.
Να περνάτε καλά φιλάκια πολλά να είστε όλοι καλά.
Η Σσταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για Ποντιακή κομπόστα “χοσαφ”
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Το χοσάφ το έφτιαχναν συνήθως σε νηστείες.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε λίγο τα αποξηραμένα φρούτα, μισό κιλό περίπου ή από 10 κομμάτια το καθένα.
Τα βάζουμε μαζί με 4 μήλα καθαρισμένα, 3 αχλάδια, 2 κυδώνια, ξυλάκι κανέλας, λίγα γαρύφαλλα, 2 βανίλιες σε κατσαρόλα με νερό ίσα που να τα σκεπάζει.
Τα βράζουμε για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε μισή κούπα σταφίδες και 4 κτσ. ζάχαρη και βράζουμε για άλλα δέκα λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρεται κρύο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”