Μπισκοτα - Κουλουρια
Ποντιακά Κερκέλια, παραδοσιακά νηστίσιμα κουλουράκια, σαν μικρά ψωμάκια!
Υλικά 300 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 ml. νερό 50 ml. ελαιόλαδο 25 gr. μαγιά νωπή 50 gr. ζάχαρη ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Διαλύουμε στο νερό, το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου, την μαγιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε με λαδωμένα […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από funkycook
Υλικά
300 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml. νερό
50 ml. ελαιόλαδο
25 gr. μαγιά νωπή
50 gr. ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε στο νερό, το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου, την μαγιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Ζυμώνουμε με λαδωμένα χέρια, μέχρι να πάρουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή νερό αντίστοιχα.
Σκεπάζουμε την ζύμη με μια πετσέτα και αφήνουμε για 45 λεπτά να διπλασιαστεί να φουσκώσει το ζυμάρι. Πλάθουμε ελαφρά την ζύμη, με λαδωμένα χέρια.
Κόβουμε κομμάτια ζύμης περίπου 25 gr. και πλάθουμε ένα κορδόνι που ενώνουμε τις άκρες του, δημιουργώντας στρογγυλά κουλουράκια. Ακουμπάμε τα κουλουράκια σε δίσκο, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Αφήνουμε τα κουλουράκια σε ζεστό σημείο για 15 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C Κελσίου για 15 λεπτά.
Μπες στο funkycook για περισσότερες νόστιμες συνταγές!