Γλυκα
Δροσερό γευστικό παγωτό – εύκολα και σπιτικά παγωτάκια σάντουιτς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 πακ μπισκότα πτιμπερ
1 φυτική κρέμα 500 μλ παγωνενη
1 ζαχαρούχο παγωμενο
1βανιλια
2 κ.σ γεμάτες κακάο
3 κ σ μερεντα
1 κ.σ μέλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε την φυτική κρέμα να γίνει σαν γιαούρτι προσθέτουμε το ζαχαρούχο το κακάο την μερεντα την βανίλια και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχω μια απαλή κρέμα.Βαζουμε στην καταψυξη 1 ώρα να παγώσει και μετά ξαναχτυπάμε άλλη μια φορά να αφρατέψει.
Σε ένα σκεύος βάζουμε μια στρώση μπισκότα με την Καλη πλευρά από κάτω στρώνω την κρέμα σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα με την Καλη μεριά από επάνω.Βαζουμε μια ώρα στην κατάψυξη και μετά με ένα μαχαίρι χωρίζουμε τα κομμάτια.Τα αφήνουμε να παγώσουν καλά
Τα υλικά είναι για 16 παγωτάκια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Πολύ ωραίο παγωτό γρανίτα φράουλα
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Saltaoura – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”
ΥΛΙΚΑ
1 μπανάνα ώριμη
8 φράουλες
5 κγ νερό
1 κγ μέλι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω τις φράουλες και καθαρίζω από το κοτσανάκι. Τις κόβω στη μέση.
Καθαρίζω την μπανάνα και την κόβω σε ροδέλες.
Βάζω στην κατάψυξη τα φρούτα να παγώσουν.
Τα χτυπάω στο μπλέντερ όλα μαζί. Βάζω σε μεταλλικό δοχείο και πάλι στην κατάψυξη.
Σερβίρω με σιρόπι από γλυκό κουταλιού κεράσι που είχα.
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Saltaoura – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”