Συνταγές
Αφράτο κέικ με γεύση και εμφάνιση τσουρέκι. Σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Giannis Pasxalidis – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μοσχοβόλησε το σπίτι μου, 4 αυγά, 1 βιτάμ 250 γραμμάρια, 300 γραμμάρια ζάχαρη, 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι, 400 γραμμάρια φαρίνα, μία βανίλια, μία κτγ. μπέικιν Πάουντερ, μισή κτγ. κακουλέ, μία κτγ. μαχλέπι, και λίγη μαστίχα κοπανισμένη.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά, το γιαούρτι και με ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τη φόρμα του κέικ την αλείφω με λίγο σπορέλαιο, και ρίχνουμε κάτω στον πάτο της φόρμας φιλέ αμύγδαλο ωμό.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα, ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Giannis Pasxalidis – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πολύ ωραίο κέικ μυρμηγκάτο αφράτο και γευστικό.
Η συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 βούτυρο αγελάδας
4 αυγά
440 γρ. ζάχαρη
1 γιαούρτι ΦΑΓΕ
250 ml. χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 σφινάκι κονιάκ
μία πρέζα αλάτι
500 γρ.αλεύρι φαρίνα
100 γρ. τρούφα
Επικάλυψη
1 σοκολάτα κουβερτούρα 200 γρ.
λίγο γάλα
1 κτγ. μέλι
1 κτγ. καλαμπολέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το κτύπημα ρίχνοντας μέσα το γιαούρτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το αλάτι, το κονιάκ και εναλλάξ χυμό με αλεύρι.
Στο τέλος προσθέτουμε τη τρούφα.
Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μία ώρα.
Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και του προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το γάλα, μέλι και καλαμποκέλαιο.
Από πάνω πρόσθετουμε τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.
Η συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.