Συνταγές
Πολύ ωραίο γλυκό του κουταλιού φιρικι για σήμερα!!! Αγαπημένο και ιδιαίτερο γλυκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ανθούλα Βαμβίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
20 φιρικάκια, ένα κιλό ζάχαρη, δυόμιση κούπες νερό, αμύγδαλα, κανέλα, 6 γαρυφαλλάκια, χυμό από μισό λεμόνι.
Καθαρίζουμε τα φιρικάκια και τα βάζουμε για τρεις ώρες σε νερό με λίγο ξινό.
Βράζουμε για τρία λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και ρίχνω τα φιρίκια αφού τα έχουμε γεμίσει με τα αμύγδαλα.
Σε μέτρια φωτιά βράζουμε για μισή ώρα, αφήνουμε να κρυώσει και την επόμενη μέρα ρίχνουμε την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το λεμόνι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για δέκα λεπτά.
Η συνταγή είναι από Ανθούλα Βαμβίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε
πολύ ωραίο γλυκό του κουταλιού καρότο γευστικό με ωραίο λαμπερό χρώμα.
Η εκτέλεση είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό καρότα
-800 γρ. ζάχαρη
-χυμό από ένα πορτοκάλι
-1 κούπα νερό
-200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
-1 σφηνάκι καλά γεμάτο ανθόνερο
-1/2 κτγ. κανέλα
-1/2 λεμόνι τον χυμό του
-1 κτσ. γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε και κόψτε τα καρότα πρώτα σε μακρόστενες φέτες και μετά λεπτά στικς σαν σπιρτόξυλα.
Στην κατσαρόλα βάλτε το το νερό με την ζάχαρη να βράσει για 5 λεπτά.
Ρίξτε τα καρότα και βράστε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά.
Προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού, το λεμόνι, το ανθόνερο, την κανέλα, τα αμύγδαλα και μόλις πάρουν μια βράση ακόμα σε 5 λεπτά κατεβάστε.
Η συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.